INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Κυριακή: Το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Παραθέτουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου, τρίτης μέρας (συμπεριλαμβανόμενης της ανεπίσημης Παρασκευής) των Γιορτών Παλιάς Πόλης:

 • 15.00-19.00 – σπίτι πολιτισμού Φ.Ε.Ξ.: Σεμινάριο capoeira. Τo εργαστήριο capoeira της Φ.Ε.Ξ. οργανώνει σεμινάριο με τον Mestre Pitbull από το Group Jacobina Arte της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες-εγγραφές στο 25410 25421 και 6938 886605 (Σταυρούλα Ταβουλάρη)
 • 19.00 – στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείο Ξάνθης: «Ως την άκρη του νερού» για παιδιά και όχι μόνο. Τέσσερα παιδιά από τα πέρατα του κόσμου συνομιλούν με τα αηδόνια, τον άνεμο, το χώμα, το νερό. Φιλούν τη σιωπή της νύχτας. Γίνεται η νύχτα μουσική και η σιωπή τραγούδι. Ξημερώνει… Ο Αζαρίας, η Λινκ Λινκ, ο Τρελός Άνεμος και η Οάμρα ταξίδεψαν πολύ. Είδαν τόπους που έμοιαζαν και δεν έμοιαζαν με τον δικό τους. Άκουσαν τραγούδια που θύμιζαν και δε θύμιζαν το τραγούδι τους. Γνώρισαν μουσικούς με παρόμοια και διαφορετικά όργανα. Ανέβαιναν στη σχεδία και συμπλήρωναν τη μελωδία. Μεγάλωνε η μελωδία, μεγάλωνε και η σχεδία. Μεγάλωνε η σχεδία, μεγάλωναν και τα χρόνια. Αιώνες έγιναν… Τέσσερα παιδιά από τα πέρατα του κόσμου βάλανε σκοπό να φτάσουν στην αυλή του μουσείου της πόλης μας για να μας συναντήσουν. Μεγάλοι και μικροί θα γίνουμε μια μεγάλη συντροφιά, η χαρά μας θα σπάσει τη σιωπή, θα γίνει μουσική! Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή με τον δικό της μοναδικό τρόπο θα μας ανοίξει την μαγική πόρτα των ιστοριών και των παραμυθιών και θα αφηγηθεί την ιστορία «Ως την άκρη του νερού». Αν θα έρθετε να είστε σίγουροι πως θα γίνετε συνεπιβάτες στο μαγικό χαλί της αφήγησής της. Να μην λείψει κανείς. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο μουσείο
 • 20.00 – Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης: «Κρυφές γωνιές της Ξάνθης». Η ιστοσελίδα «Αλλιώτικες προτάσεις» παρουσιάζει δέκα καλά κρυμμένες γωνιές της Ξάνθης. Η πόλη με τα χίλια χρώματα συνεχώς μας εκπλήσσει και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της μέσα από την εικονική περιήγηση του διαχειριστή της ιστοσελίδας, εκπαιδευτικού Δημητρίου Γκαγκαλίδη
 • 20.30 – κεντρική σκηνή (πλατεία Μητροπόλεως): Συναυλία “Coda Project”. Είναι ένα ντούετο που αποτελείται από τη Γιώτα Χατζίδου και τον Σάββα Περτσινίδη, δύο νέους μουσικούς που κατάγονται από την Ξάνθη. Το ντουέτο δημιουργήθηκε το 2015 με στόχο να μιλήσει για το τι μπορεί να συμβεί μέσα από δύο ανθρώπους και μια κιθάρα. Παρ’ όλο που και οι δύο συμμετείχαν κατά καιρούς σε διάφορα σχήματα από μικρή ηλικία, το 2015 τους φέρνει σε αυτή την ανάγκη να ενωθούν καλλιτεχνικά και να εμπνέουν μια ενότητα. Τα πρώτα τους βήματα γίνονται στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη με εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά, διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας μουσικές κάθε είδους με ήχους που θυμίζουν κάτι από άλλη εποχή
 • 21.00 – Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης: Ήχοι της Θράκης από τον «Θριηκίο ήχο». Είναι ένα Ξανθιώτικο μουσικό σύνολο που εκφράζεται μέσα από τα αρχέγονα όργανα και το διονυσιακό ηχόχρωμα της Θράκης. Ένα σχήμα παραδοσιακό που κατόρθωσε να συνδυάσει την ποικιλία με την ποιότητα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά γούστα. Οι συνδαιτυμόνες-επισκέπτες, πέρα από τις θρακιώτικες νοστιμιές που θα γευτούν σε περιβάλλον εβρίτικης σπιτικής φιλοξενίας, θα βιώσουν και την άμεση και ζεστή ατμόσφαιρα της παρέας. Μια βραδιά γεμάτη από ήχους της θρακιώτικης λύρας και της γκάϊντας, σε ρυθμούς της Θράκης και της Μακεδονίας, που θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα του ρεπερτοριακού υλικού, με τη συνδρομή των μελών του “Θρηικίου ήχου Αλέξανδρου Κοκκαλίδη (λύρα Θράκης-τραγούδι), Ηρακλή Ψωμαδόπουλου (γκάιντα, καβάλι, κλαρίνο), Τάσου Δασκαλόπουλου (λαούτο), Γιώργου Παπαδόπουλου (κρουστά)
 • 21.30 – κεντρική σκηνή (πλατεία Μητροπόλεως): Συναυλία “Les Au revoir”. Το σχήμα παρουσιάζει για πρώτη φορά επί σκηνής σε full band εκδοχή το υλικό του, που θα περιλαμβάνει τόσο τις δικές τους διασκευές μέσα από το πρώτο τους album «Retro’ clock», όσο και άλλες αγαπημένες συνθέσεις. Κάθε live των “Les Au revoir” είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία, ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο με μελωδίες του χθες και του σήμερα, σε bossa nova, swing και lounge ρυθμούς, που σίγουρα θα σας ταξιδέψουν σε μαγικούς προορισμούς! Το σχήμα απαρτίζουν οι Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (τραγούδι), Κώστας Καραμήτσος (πλήκτρα-programming), Λεωνίδας Αναγνώστου (ακουστική κιθάρα)
 • 21.30 – σπίτι πολιτισμού Φ.Ε.Ξ.: Latin salsa. Στις 3 του Σεπτέμβρη χορεύουμε σε κουβανέζικους ρυθμούς γιορτάζοντας παράλληλα τα δέκα χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου latin της Φ.Ε.Ξ.
 • Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης: Στο στέκι της απόλαυσης φιλοξενείται μια ομάδα μουσικών που ξέρει να ανεβάζει τη διάθεση, έχοντας σαν όπλο την εμπειρία και το μεράκι. Η Όλγα Τσακαλίδου (φωνητικά), ο Σπύρος Σταθέλλος (κρουστά), ο Δημήτρης Στέλιου (μπουζούκι) και ο Γιώργος Σεμερτζίδης (πλήκτρα), αποδίδουν τα μέγιστα με μοναδική απαίτηση το ζεστό χειροκρότημα των φίλων μας. Το μουσικό αποτέλεσμα θα τους καταπλήξει όλους.
 • Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»: Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι τη Σμύρνη, συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες. Γιάννης Κατσούλης (ούτι-τραγούδι), Χρήστος Μπαρτζόπουλος (κανονάκι-τραγούδι), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Δημήτρης Χατζηδημητρίου (κρουστά), Απόστολος Δήμου (πλήκτρα), Κώστας Πετρονικολός (μπάσο), Τάσος Γαμβρέλης (μπουζούκι)
 • Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης: Ποντιακή βραδιά με τον Κώστα Θεοδοσιάδη στη λύρα και το τραγούδι
 • Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»: Μουσική βραδιά με τους Γιώργο Γραβάνη και Κώστα Ζλατίνη. Κλαρίνο: Βαγγέλης Τσιλιγγίρης
 • Πολιτιστικός Σύλλογος “Ξενιτεμένοι”: Τραγούδια για τον Πόντο. Ποντιακή βραδιά με πολύ κέφι.
 • Πολιτιστικός σύλλογος “Κατασκηνωτές”: “Τσιριμπίμ-Τσιριμπόμ”. Έπειτα απ’ το μεγάλο μπουμ, χίλιοι φακοί θα κάνουν zοοm” λέει ο καλός μας Βασίλης. Στους κατασκηνωτές βέβαια τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά, ειδικά όταν μετά το μπουμ το ακολουθεί ένα ρυθμικό τσιριμπίμ-τσιριμπόμ. Be there! (ελληνικό και ξένο mainstream)
 • Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη». Μουσική από τη Θράκη με αναφορές σε νησιά και Μικρά Ασία με τους Βαγγέλη Δωρόπουλο (γκάιντα), Τάσο Φουρλάκη (πλήκτρα-λαούτο), Σπύρο Κούκο (βιολί), Ρούλα Κυριακάκη (καβάλι-τραγούδι).

 

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 8 Μαρτίου: Το πρόγραμμα των Θ.Λ.Ε.

Super User

“Το αγόρι με τη βαλίτσα” από τη θεατρική ομάδα της Φ.Ε.Ξ.

Super User

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies