Κάλεσμα προς όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους της Ξάνθης απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, κοινοποιώντας παράλληλα τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσής του.
Το κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου αφορά ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης και περιλαμβάνει τα ακόλουθα: «Ενόψει των ζητημάτων που τίθενται το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και συγκεκριμένα όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, τις απολύσεις συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα κλπ. και μπροστά στις ήδη εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ομοσπονδιών, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συνεννόηση και η κοινή δράση όλων των πρωτοβάθμιων δημοσιουπαλληλικών σωματείων του νομού μας. Για το λόγο αυτό, υλοποιώντας και σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΣΥΠΕΞα που έγινε στις 25/02/2014, σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στις 5-3-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μμ».
Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφορικά με τη γενική συνέλευση υπογράφεται από την πρόεδρο Μαργαρίτα Τσιφουτίδου και τη γενική γραμματέα Μαρία Τσαρσιταλίδη και έχει ως εξής: «Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, που συνήλθε στις 25/2/2014 με θέμα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,
Α. Διαπίστωσε ότι: Από βασικά σημεία του νομοσχεδίου, δηλαδή τον καθορισμό ανώτατων ποσοστών για κάθε κλίμακα βαθμών (1-6, 7-8, 9-10) με τα οποία θα βαθμολογηθούν οι υπάλληλοι και την υποχρεωτική βαθμολόγηση ποσοστού υπαλλήλων κάτω από τη βάση, τον τρόπο κατανομής των ποσοστών στις διάφορες οργανικές μονάδες, όπως για παράδειγμα το αν οι αρμοδιότητές τους συνάδουν με τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, μαζί με τις άλλες διατάξεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο αυτό, φαίνεται ότι στόχος του δεν είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων. Εμφανής στόχος του νομοσχεδίου και της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα ανταγωνισμού και διάσπασης ανάμεσα στους υπαλλήλους, να τους κρατάει σε συνεχή ομηρία, να τους καταστήσει πειθήνιους και υποτακτικούς, να απαξιώσει ακόμη περισσότερο ολόκληρες υπηρεσίες, να δημιουργήσει μια δεξαμενή υπαλλήλων για μετακινήσεις-διαθεσιμότητες-απολύσεις και να ενσωματώσει στην αντίληψη και συνείδηση των εργαζομένων ότι δεν υπάρχει πλέον σταθερή και μόνιμη δουλειά, αλλά διαθεσιμότητες, απολύσεις και 5μηνες συμβάσεις. Αυτό το νομοσχέδιο βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο, με την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα και με την υποβάθμιση και κατάργηση δομών του δημοσίου που συνδέονται με κοινωνικές κατακτήσεις όλου του λαού (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ).
Β. Με βάση τα παραπάνω ο ΣΥΠΕΞΑ είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο αυτό και ζητά να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί. Πιστεύει ότι μόνο οι μαζικές, πολύμορφες και αποφασιστικές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, μπορούν να φέρουν το αναγκαίο και επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γ. Μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει κηρύξει για το επόμενο διάστημα η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣ του ΣΥΠΕΞΑ αποφάσισε:
- Να απευθυνθεί στα πρωτοβάθμια δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία του νομού μας, για κοινή σύσκεψη με στόχο την κοινή δράση, την ενημέρωση των πολιτών μέσα από τα ΜΜΕ, αλλά και απ’ ευθείας με συγκέντρωση ή διαδήλωση, και την παρέμβαση σε τοπικούς παράγοντες της πόλης (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχη, δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο).
- Να απευθυνθεί στους συλλόγους των ΠΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ, για κοινή μαζική παρέμβαση στον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
- Να συγκληθεί νέα ΓΣ την επόμενη εβδομάδα για την αποτίμηση των ενεργειών αυτών, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη διερεύνηση τρόπων συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ».