INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Νίκος Καλιαμπάκας για ΣυΡιζΑ και εκλογές

Την κατάσταση που επικρατεί στον ΣυΡιζΑ τόσο εν όψει αυτοδιοικητικών όσο και πιθανών βουλευτικών εκλογών, αποτυπώνει ο γραμματέας της Ξάνθης Νίκος Καλιαμπάκας.

Ξεκινώντας από την κεντρική πολιτική σκηνή και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ο ΣυΡιζΑ θα είναι κυβέρνηση μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές», σημειώνει: «Ενάμισι χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές, ο ΣυΡιζΑ έθεσε έναν πρωταρχικό στόχο: να δημιουργηθεί η κυβέρνηση της αριστεράς που ονειρευόμασταν τόσα χρόνια και που κάθε κομμάτι προσπαθούσε να πραγματοποιηθεί. Είμαστε αρκετά κοντά σ’ αυτό. Φεύγοντας από την εξουσία, η δικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει όποια γέφυρα υπήρχε και εκεί έγκειται η δυσκολία της επόμενης κυβέρνησης. Λίγο-πολύ έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι ότι ο ΣυΡιζΑ θα είναι κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές».

Υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς το θέμα είναι η επόμενη μέρα και πώς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε –το συντομότερο- όλο αυτό το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, ώστε να δουν οι πολίτες ότι κάτι αλλάζει», προσθέτει: «Ο πολίτης πρέπει να νοιώσει ότι κάτι γίνεται, ότι θα έχει νοσοκομείο, πετρέλαιο να ζεσταθεί, θα έχει φαγητό. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος που θα αλλάξει και το κλίμα μέσα στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα πρέπει να λυθούν ζητήματα όπως η διαπραγμάτευση για το χρέος, ξεκαθαρίζοντας ότι κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ και μνημόνιο δεν μπορούν να συνυπάρξουν ούτε για μια μέρα».

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, υπογραμμίζει ότι «όταν ένα κόμμα από το 5% βρίσκεται στο 27% μέσα σε μικρό διάστημα, τίθεται θέμα του πώς διαχειρίζεσαι αυτό τον κόσμο» και δηλώνει: «Οι παλαιοκομματικές λογικές των πελατειακών σχέσεων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο κόσμος το ξέρει αυτό. Χρειαζόμαστε χέρια και μυαλά για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα, κάτι που ως σήμερα γίνεται αρκετά καλά. Παρ’ ότι το χρονικό διάστημα είναι μικρό για να έχεις θεαματικά αποτελέσματα. Από δω και πέρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πέρασε το στάδιο της μετάβασης και προχωράμε πιο συγκροτημένα».

Περνώντας στα τοπικά ζητήματα, σημειώνει με έμφαση ότι «άλλο οι βουλευτικές και άλλο οι αυτοδιοικητικές εκλογές», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολλά τα παραδείγματα και στη Ξάνθη, όπου είδαμε το ΠαΣοΚ να έχει τεράστιο ποσοστό και ωστόσο να χάνει κατ’ εξακολούθηση τον δήμο και μάλιστα με μεγάλες διαφορές» και προσθέτοντας όσα περιλαμβάνονται στο video που ακολουθεί.

{youtube}ZPTp8bZWvwM&feature=youtu.be{/youtube}

Μην παραλείποντας να καταφερθεί κατά του σχεδίου «Καλλικράτης», δηλώνει ότι «δεν έλυσε κανένα πρόβλημα και δημιούργησε πολλά», λέγοντας: «Δεν λειτούργησε ποτέ. Το είδαμε στον δήμο Αβδήρων αλλά και στον δήμο Ξάνθης όπου σταμάτησε πια ό,τι προσπάθεια γινόταν στη Σταυρούπολη. Δεν υπάρχει δήμαρχος που να είναι ευχαριστημένος από τον Καλλικράτη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε». Και κλείνει τη συνομιλία μας με όσα ενδιαφέροντα αποτυπώνονται στο ακόλουθο video.

{youtube}ZPTp8bZWvwM{/youtube}

Σχετικά άρθρα

“Δύο νέα θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα με θύματα ξανθιώτες”

Super User

Εκδήλωση του Σ.Ε.Κ. για την Ουκρανία

Super User

Δύο ερωτήσεις βουλευτών του ΣυΡιζΑ

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies