INDEXANTHI.GR
Βουλγαρία

Στα 420 λέβα ο κατώτερος μισθός στη Βουλγαρία

Στα 420 λέβα, δηλαδή περίπου 215 ευρώ (1 ευρώ=1,95 λέβα) καθορίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 ο κατώτερος μισθός για εργάσιμη μέρα οκτώ ωρών και πενθήμερη εβδομάδα στη Βουλγαρία.

Κατά συνέπεια, το ελάχιστο ωρομίσθιο γίνεται 2,50 λέβα. Το ποσό αυτό αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες και τα συνδικάτα στην τριμερή επιτροπή το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για την περίοδο 2016-2018, η επόμενη αύξηση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017, όταν ο κατώτερος μισθός θα γίνει 460 λέβα (235 ευρώ) και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο μέχρι και το 2018. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις για τις επόμενες αυξήσεις, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθούν από την τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η κυβέρνησης, εκπρόσωποι των εργοδοτών και των συνδικάτων.

Προς το παρόν όμως οι απόψεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργοδοτών διαφέρουν ριζικά. Σύμφωνα με επιχειρηματικές οργανώσεις, οποιαδήποτε αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 100 λέβα οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας κατά 24.000. Τα συνδικάτα επιμένουν για δεσμεύσεις ως προς την τακτική αύξηση του κατώτερου μισθού, καθώς και τη σύνδεσή του με το μέσο μισθό.

πηγή: grreporter

 

Σχετικά άρθρα

Σπάνιο μυκηναϊκό αλάβαστρο ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στη Βουλγαρία

Super User

Βουλγαρία: Τα παραδοσιακά media και τα κοινωνικά δίκτυα

Super User

Η ορειβατική εβδομάδα στη Βουλγαρία

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies