INDEXANTHI.GR
e-Ξανθη-ματα

Ο καζαμίας του 2017

Τηρώντας τη μακρά παράδοση (εδώ ο περσινός) το indexanthi.gr παρουσιάζει τον καζαμία του 2017 μαζί με τις ευχές του για μια καλή χρονιά.

Ιανουάριος

 • Ένα χαριτωμένο θηλυκό κουτάβι είναι το αποτέλεσμα του πρώτου τοκετού της νέας χρονιάς, έξω από το κλειστό γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”. Η πρώτη κλήση της πυροσβεστικής αφορά σε φωτιά τσόχας από υπερθέρμανση στην οδό Πραξιτέλους, ενώ η πρώτη επέμβαση της αστυνομίας γίνεται για τον αφοπλισμό νεαρού που συνέχιζε να γιορτάζει ως τα ξημερώματα με κροτίδες τον ερχομό του νέου έτους.
 • Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με την Ε.Α.Α.Σ. Ξάνθης, η Φ.Ε.Ξ. προαναγγέλλει διεύρυνση και πιθανή συνεργασία με την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, τα Τ.Ε.Α., τις Μ.Α.Υ. και τους “Κένταυρους”, πάντα υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Σε άλλη ανακοίνωση, ο φορέας διαψεύδει φήμες για πιθανή διακρατική και διαπολιτισμική συνεργασία με τον U.C.K.

Φεβρουάριος

 • Το πρώτο βραβείο του “National Geographic” στην κατηγορία “παχύδερμα” κερδίζει φωτογραφία ανώνυμου Έλληνα φωτογράφου, που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να θρηνεί τον θάνατο του αντιιμπεριαλιστή Fidel Castro, γονυπετής στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή του ιμπεριαλιστή Barack Obama. Διάκριση για την Ελλάδα έρχεται και από άλλο φωτογράφο στην κατηγορία “μικροοργανισμοί”, με μικροφωτογραφία που απεικονίζει τους δύο χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης που διορίστηκαν μέσα στην περασμένη χρονιά.
 • Μετά την απαράμιλλη επιτυχία της “Γειτονιάς του Αη Βασίλη”, ο δήμος Ξάνθης μονιμοποιεί τη λειτουργία της “Γειτονιάς του κοτόπουλου” στην οδό Ηρώων, όπου –ούτως ή άλλως, εκ παραδόσεως- συγκεντρώνονται τα κοτοπουλάδικα της πόλης.

Μάρτιος

 • 32 δελτία έκτακτων καιρικών φαινομένων είναι ο θλιβερός απολογισμός της Π.Α.Μ.-Θ. για τη χειμερινή περίοδο. Βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και άνεμοι, αντιμετωπίζονται περίπου ως συντέλεια.
 • Την αγωνία υπαλλήλων, πελατών, περιοίκων και περαστικών, διαλύει επεξηγηματική ανακοίνωση για την απουσία μοτοσικλετών και επιβαινόντων της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης από γνωστό καφέ της πόλης.

Απρίλιος

 • Μετά από παρεμβάσεις του δήμου Αβδήρων στην παραλία της Μάνδρας, η διαδρομή ως εκεί που το νερό υπερβαίνει το ένα μέτρο συντομεύεται κατά διακόσια μέτρα, γεγονός που σημαίνει λιγότερο ποδαρόδρομο κατά είκοσι λεπτά της ώρας. Ταυτόχρονα εγκαινιάζεται και ποδηλατόδρομος μήκους τριακοσίων μέτρων, μέχρι εκεί που το βάθος νερού αγγίζει τα τριάντα εκατοστά.
 • Την επιστροφή στις συνήθειες της αλήστου επταετίας 1967-74 τιμά ο μητροπολιτικός δήμος, μετά την επικύρωσή τους από τη “δεύτερη φορά αριστερά – τρίτη φορά μνημόνιο” και το περσινό μαζικό ψήσιμο αμνοεριφίων και τους εθνικοπατριωτικούς χορούς, χοροστατούντος του μακαριότατου και των μακαρίων –τύπου νιρβάνα- συγκυβερνώντων μεθ’ αυτού. Αιγοπρόβατα ψήνονται στην κεντρική πλατεία, ενώ τα πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα του τόπου βρίσκουν για μια φορά ακόμη την ευκαιρία να κάψουν μεγάλες ποσότητες από την περίσσεια των λιπών τους.

Μάιος

 • Το άδοξο τέλος στο ειδύλλιο Νίκου Καρανίκα (ΣυΡιζΑ) και Ελένης Μενεγάκη (τσίριζα) μονοπωλεί την επικαιρότητα, στη σκιά του τέταρτου μνημονίου και της ιδιωτικοποίησης –και επίσημα- του ελληνικού κοινοβουλίου.
 • Είκοσι δύο δελτία τύπου (όσες και οι εργάσιμες ημέρες αυτού του μήνα) εκδίδει ο δήμος Ξάνθης για να επιβεβαιώσει την παροχή υπηρεσιών των υπηρεσιών του.

Ιούνιος

 • Με καφέ (και όχι γαλάζια) σημαία βραβεύονται φέτος πέντε παραλίες της Ξάνθης, για ευνόητους λόγους.
 • Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωρά ο δήμος Ξάνθης, στην προσπάθειά του να τονώσει τη χαμηλή τουριστική κίνηση της πόλης. Την πεύκη Ιμαλαΐων στον πέριξ του δημαρχείου χώρο αντικαθιστούν καναβουριές και φυτείες κάνναβης. Η κίνηση συναντά τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη ζητά την επιστροφή στο παραδοσιακό, δοκιμασμένο κουτόχορτο.

Ιούλιος

 • Σε σεμνή τελετή που προσελκύει το πανελλαδικό ενδιαφέρον, Ξανθιώτης παρουσιάζει μοναδική συλλογή με αποδείξεις από συγκεκριμένα καταστήματα της πόλης, αφήνοντας άφωνη την τοπική κοινωνία.
 • Διαψεύδονται κατηγορηματικά και απερίφραστα οι φήμες που έκαναν λόγο για επίσημη προσχώρηση της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης στον ΣυΡιζΑ.

Αύγουστος

Συνεχίζεται η περί τον Αύγουστο παράδοση: δεν υπάρχουν ειδήσεις…

Σεπτέμβριος

 • Σφοδρή αντίδραση συναντά η πρόταση μερίδας πολιτών για μετονομασία μιας οποιαδήποτε οδού της πόλης –έτσι, για να σπάσει η μακραίωνη παράδοση- με όνομα οποιουδήποτε αριστερού ή έστω κεντρώου ιστορικού προσώπου της χώρας.
 • Διακόπτεται για λίγες ημέρες ο τιτάνιος, καθημερινός και αποδοτικός αγώνας για την πάταξη του παραεμπορίου, λόγω των Γιορτών Παλιάς Πόλης…

Οκτώβριος

 • Εκδίδεται το πρώτο δελτίο τύπου της Π.Α.Μ.-Θ. χωρίς κανένα συντακτικό ή ορθογραφικό λάθος! Αντίγραφα του δελτίου καταχωρούνται στην Εθνική Βιβλιοθήκη και για φύλαξη στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ το γεγονός εορτάζεται με 21 κανονιοβολισμούς από το Δ’ Σώμα Στρατού. Το γεγονός επισύρει τον φθόνο κολλυβογραμματιζούμενου εκπαιδευτικού (επίδοξου δημοσιογράφου), που υπερβαίνει εαυτόν ξερνώντας δεκαπέντε κυβικά εκατοστά περισσότερη χολή απ’ όση καθημερινά και καταγράφοντας νέο ατομικό ρεκόρ.
 • Προαναγγέλλεται η δημιουργία ροντέο στην οδό Περικλέους, καθώς το οδόστρωμα παρέχει –χρόνια τώρα- αυτή τη μοναδική δυνατότητα χωρίς καμία δαπάνη, αφού δεν απαιτείται η παραμικρή μετατροπή.

Νοέμβριος

 • Η τιμή του ξανθιώτικου νερού απειλεί πλέον εκείνη της ηρωίνης, καθώς ο μέσος λογαριασμός ενός νοικοκυριού για τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. αγγίζει πλέον τα εκατό ευρώ.
 • Πλήρης αποτυχία και τριγμοί στα θεμέλια της τοπικής κοινωνίας χαρακτηρίζουν την καθιερωμένη 24ωρη απεργία του μήνα, καθώς το ΠΑΜε –για άγνωστους λόγους- δεν μεταβαίνει για περιφρούρηση στην “e-value”.

Δεκέμβριος

 • Τιμητική πλακέτα απονέμει η Ακαδημία Αθηνών στον δήμο Μύκης, για την πρόοδό του στη γραφή και συγκεκριμένα για την αναγραφή της λέξης “εισηγήτρια” (και όχι “εισηγητής” όπως έκανε μέχρι σήμερα) δίπλα από ονόματα θηλυκού γένους.
 • Σε καπναποθήκη “Γ” μετατρέπεται μετά το κλείσιμο μιας πτέρυγας η καπναποθήκη “Π”. “Η μετατροπή της σε καπναποθήκη “Ι” δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας” δηλώνει η 93χρονη Βιργινία Τσουδερού.

 

Σχετικά άρθρα

Η φωτογραφία της ημέρας

Super User

Η φωτογραφία της ημέρας

Super User

Η φωτογραφία της ημέρας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies