INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Απάντηση του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στα περί τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Μετά από αρκετές ημέρες και μέσα στον πανελλαδικό θόρυβο που δημιουργήθηκε από το ζήτημα της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλαιάς Πόλης στην Ξάνθη, το Κέντρο Πολιτισμού (Κ.Π.) δέχθηκε δεκάδες αιτήματα από καλλιτεχνικά γραφεία για την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Ένα από τα αιτήματα αυτά ήταν από την εταιρεία The Brain Co Southeast Europe Ltd η οποία μας πρότεινε μια σειρά από καλλιτέχνες ένας εξ αυτών ήταν το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου. Το Κ.Π. έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι μιας πιθανής συνεργασίας.

Στις 17 Ιουνίου 2015 με εισήγηση του αρμόδιου τμήματος του Κ.Π. εγκρίθηκε το πρόγραμμα των Γιορτών Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης οπότε παράλληλα και η συνεργασία με την παραπάνω εταιρεία για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας με το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Παπακωσταντίνου το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια περίπου μια ημέρα μετά.Στις 20 Αυγούστου 2015 υπογράφηκε και κατατέθηκε στην αρμόδια εφορία το συμφωνητικό μεταξύ του Κ.Π. και της εταιρείας όπου καθορίζονται οι όροι της συγκεκριμένης συμφωνίας και το κόστος της συγκεκριμένης συναυλίας.

Το ποσό ανερχόταν στα16.500 χιλ.ευρώ (άρθρο 3.1, συμφωνητικού), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων φόρων που διέπουν τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Στο ποσό αυτό σύμφωνα με το συμφωνητικό (άρθρο 3.1.2) περιλαμβάνεται η προπαρασκευή του προγράμματος από τον ανάδοχο, η αμοιβή του καλλιτεχνικού σχήματος (άρθρο 3.1.3.) η εργολαβική αμοιβή, το διοικητικό κόστος, τα αναλώσιμα καθώς και τα μεταφορικά έξοδα και η διαμονή και η διατροφή του σχήματος και των συνεργατών τους.

Με πρωτοβουλία των υπηρεσιών του Κ.Π. κάτι που το συμπεριλάβαμε και στο συμφωνητικό (άρθρο 3.4) ενημερώσαμε την εφορία και ζητήσαμε δήλωση Αποφυγής διπλής φορολογίας πριν την έναρξη της εμφάνισης και την αντίστοιχη τιμολόγηση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης το χρηματικό ένταλμα πληρωμής κατατέθηκε για έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εγκρίθηκε προς πληρωμή στις 15-10-2015. Η πληρωμή θα γινόταν με τραπεζική συναλλαγή και, λόγω επιβολής των capital controls, η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, όπως και έγινε, ώστε να ολοκληρωθεί η τραπεζική συναλλαγή (9-11-2015). Όλα τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στην υπηρεσία και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε τα αναζητήσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι υπηρεσίες του Κ.Π. έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και τηρήθηκαν κατά γράμμα όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το θέμα περί ηθικής είναι κάτι που σίγουρα έχει πολλές πτυχές και δεν θα μπορούσε το Κ.Π. να απαντήσει αλλά ίσως είναι καλύτερα να απαντήσουν αυτοί που εξανάγκασαν τους τελευταίους μήνες 65.000 ελληνικές επιχειρήσεις να μετακομίσουν στην γειτονική Βουλγαρία.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία στα Πηγάδια

Super User

Νέα διάκριση για τον “Πήγασο” Ξάνθης

Super User

Το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies