INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Για την κινητοποίηση ενάντια στην ασφαλτόστρωση της “Θηλιάς”

Από το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης και τη δημοτική παράταξη “Πολίτες για την Ξάνθη” κοινοποιήθηκαν τα ακόλουθα δελτία τύπου (παρατίθενται αυτούσια) για την κινητοποίηση ενάντια στην ασφαλτόστρωση της “Θηλιάς” (εδώ):

Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΘΗΛΙΑΣ»

ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ – ΧΩΡΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της «Θηλιάς», που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια της ΑΜΘ, με τη σύμφωνη γνώμη και του Δασαρχείου Ξάνθης. Ένα έργο που αν και στο πρόσφατο παρελθόν είχε προκαλέσει τις δίκαιες αντιδράσεις αθλητικών και φυσιολατρικών συλλόγων της πόλης, έρχεται ξανά προς υλοποίηση. Ένα έργο ασφαλτόστρωσης ενός δασικού δρόμου, που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες συμπολίτες μας για αθλητικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επαφής με το περιαστικό άλσος της πόλης.

Η κίνηση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση του έργου, φανερώνει και τη διάθεσή της να αγνοήσει καταρχήν τις αντιδράσεις που ήδη υπάρχουν, αλλά και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ύψος των 565.000€ για την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου 3-4 χιλιομέτρων δείχνει πως μια χαρά «λεφτά υπάρχουν», το θέμα πάντα είναι προς ποια κατεύθυνση διατίθονται. Είναι προκλητικό την ίδια στιγμή που το υπάρχον οδικό δίκτυο της περιοχής βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, να προωθείται η ασφαλτόστρωση ενός χωματόδρομου μέσα στο περιαστικό άλσος!

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια έργα τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην κοινωνική πλειοψηφία. Η πολιτική της άγριας φοροληστείας των εργαζομένων που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των μνημονίων, γίνεται με στόχο να αυγατίζουν τα ταμεία των Δήμων και των Περιφερειών. Από την άλλη, η υλοποίηση έργων που να διευκολύνουν την καθημερινότητα του λαού μας είναι «όνειρο» απλησίαστο. Βασική πολιτική κατεύθυνση του συστήματος -που υπηρετούν και οι «τοπικοί άρχοντες»- είναι η αύξηση με κάθε δυνατό τρόπο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που οδηγεί στην αδιαφορία για την ποιότητα ζωής του λαού. Αδιαφορία που παίρνει και εγληματικές διαστάσεις όπως τραγικά διαπίστωσε ο ελληνικός λαός με την πυρκαγιά στο Μάτι, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Για όλα αυτά ένοχο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, αλλά και όλοι όσοι πρόθυμα και από διάφορες θέσεις το υπηρετούν.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση όλο το λαό της πόλης μας. Να αποτρέψει με τη μαζική και δυναμική του παρουσία στη συγκέντρωση της Δευτέρας κάθε σκέψη για προώθηση του συγκεκριμένου έργου. Να φτάσει το μήνυμα του αγώνα παντού, μέσα από την πιο πλατιά συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας.

Τη νίκη θα φέρει μόνο ο αγώνας!

ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Δευτέρα 10/6, 7:00μμ στην κεντρική πλατεία!

“Πολίτες για την Ξάνθη”

Οι «Πολίτες για την Ξάνθη» τασσόμαστε  υπέρ του αιτήματος  ακύρωσης της ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου της Θηλιάς. Πιστεύουμε ότι  το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ιδιαίτερα επώδυνη επέμβαση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης σε μια περιοχή υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας που αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα  για την περιοχή μας. Ως δημοτική παράταξη θεωρούμε σημαντικό να διασφαλίσουμε για όλους τους δημότες και τις δημότισσές μας ελεύθερες φυσιολατρικές ζώνες για άθληση, αναψυχή και απόλαυση του δάσους. Η ύπαρξη του περιαστικού δάσους της Ξάνθης αποτελεί ένα υψηλής αξίας πλεονέκτημα για την πόλη μας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ακεραιότητά του, τόσο για τις νυν όσο και για τις επόμενες γενιές.  Ως εκ τούτου τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του ΕΟΣ Ξάνθης και καλούμε και εμείς τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης όλους τους συνδημότες μας, να διαδηλώσουμε όλοι μαζί, για την ακύρωση του σχεδίου ασφαλτόστρωσης του δασικού δρόμου της Θηλιάς.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Συμβολικός περίπατος και συναυλία

Super User

Σύσκεψη και συλλαλητήριο για την Ε.Ρ.Τ. στην Ξάνθη

Super User

Για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies