INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. Ξάνθης για το πολυνομοσχέδιο

Με τίτλο “Εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου“, η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. κοινοποίησε τα ακόλουθα για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση:

Το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ είναι ίσως το πιο εμβληματικό νομοσχέδιο υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου κι αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή θα είναι για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας, που θα εξακολουθεί να ματώνει.

Η ημερομηνία κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου θα μπορεί κάλλιστα να θεσμοθετηθεί ως “εθνική εορτή” του κεφαλαίου στην Ελλάδα, αφού γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημά του, αυτό που αφορά στο ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που σπάει κόκαλα η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία.

Το πολυνομοσχέδιο περιέχει επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων με βάση τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις της απελευθέρωσης -ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας- τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κλπ. Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, άλλες που επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης στους επιχειρηματικούς ομίλους, που παραδίδουν τον μεταλλευτικό πλούτο στο κεφάλαιο, με διαδικασίες εξπρές. Την ίδια στιγμή, πέρα από τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, βάζει τις βάσεις και για ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αφού οι συνέπειες πολλών απ’ τις ρυθμίσεις που περιέχει (ιδιωτικοποιήσεις, αναμόρφωση μιας σειράς επιδομάτων κλπ.) θα φανούν πιο καθαρά το επόμενο διάστημα. Η λεγόμενη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη γνωστή λογική “κόβω απ’ τους λιγότερο φτωχούς για να δώσω ελάχιστα στους πάμφτωχους”. Η μεγάλη πλειονότητα μισθωτών κι αυτοαπασχολούμενων βαφτίζονται προνομιούχοι και βλέπουν νέες απώλειες. Πρόκειται δηλαδή για αναδιανομή της φτώχειας, αφού το κεφάλαιο όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο και δεν πληρώνει τίποτα, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο πραγματικά γίνεται ακόμη πιο φανερό το ταξικό πρόσημο της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, όπως έλεγε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο που αυτό το ταξικό πρόσημο έχει τη σφραγίδα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που τα προωθεί πλέον και με το μαστίγιο του αυταρχισμού.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν η κυβέρνηση, η Ν.Δ., που πρωτοστάτησε στην επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα, ο Σ.Ε.Β. και οι παρατρεχάμενοί τους, ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα βάλουν εμπόδια στη συλλογική πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Είναι βαθιά ανιστόρητοι, αν νομίζουν ότι μπορούν μ’ αυτόν τον τρόπο να απαγορεύσουν την απεργία, την ίδια την ταξική πάλη.

Σπείρανε ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι καθημερινά στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις κι απεργίες που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα κι οι άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική, το ίδιο το σύστημα που θέλει τους εργαζόμενους δούλους του 21ου αιώνα.

 

Σχετικά άρθρα

Η ΛαΕ Ξάνθης για τις εκλογές στο Ε.Β.Ε.

Super User

Για τις δηλώσεις του πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Super User

“Για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies