INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Με σύνθημα “Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί – Κάτω η κρατική τρομοκρατία“, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης καλεί σε διαδήλωση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το απόγευμα (17.00) της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στο Πολυτεχνείο Ξάνθης (προκατ), σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, όταν ο 34 ετών αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας άφηνε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από το μαχαίρι του δολοφόνου του, του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Έχουν περάσει έξι χρόνια κι ο δολοφόνος και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, υπαγορεύει ένα ολόκληρο πλαίσιο φασιστικοποίησης και κατάργησης λαϊκών και νεολαιίστικων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. κινείται στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη του ΣυΡιζΑ και οι άλλες πριν από αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτο μέτρο στη μετεκλογική λίστα ήταν ένα ακόμη χτύπημα της λαϊκής κατάκτησης του πανεπιστημιακού ασύλου και οι εικόνες αστυνομοκρατίας και επιθέσεων του κρατικού μηχανισμού στους δρόμους της Αθήνας, με πρόσχημα τα λεγόμενα άβατα… Δεν διαφέρει και πολύ τελικά η εικόνα των Μ.Α.Τ. που «εκκαθαρίζουν» γειτονιές από πρόσφυγες και μετανάστες με τα μωρά στα χέρια, από την εικόνα των ακροδεξιών που ξυλοφορτώνουν ξένους εργάτες…

Παραμένει ζωντανή και επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ο λαός απέναντι στο φασισμό και κάθε του έκφραση! Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν είναι ένας αγώνας που κερδήθηκε και τελείωσε. Δεν μας εφησυχάζει ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) από τη βουλή, ούτε σημαίνει ότι «νικήθηκε» ο φασισμός. Άλλωστε, νέες πολιτικές δυνάμεις με ακροδεξιό πολιτικό χρωματισμό αναδύονται, ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Πολύ περισσότερο, δεν μας «ανακουφίζει» η εξέλιξη της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. που διεξάγεται με τους δολοφόνους και τα πρωτοπαλίκαρα της να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να συνεχίζουν στους δρόμους των πόλεων τις φασιστικές και ρατσιστικές τους επιθέσεις. Εχθρός για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης παραμένουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός! Η νεολαία. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Δεν έπαψε η ανάγκη του συστήματος να έχει σε πρώτη ζήτηση τις πιο σκοτεινές και βίαιες εφεδρείες του.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας λαϊκός! Είναι ίδιος με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων του αστικού συστήματος, ενάντια στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει και συνεχίζουν να εντείνουν. Οι νίκες που θα φέρει αυτός ο αγώνας θα είναι οι πραγματικές νίκες για το λαό και τη νεολαία και πραγματική ήττα για το φασισμό και τις κάθε είδους δυνάμεις του.

  • Όπλο του αντιλαϊκού συστήματος είναι η «Χρυσή αυγή» και κάθε άλλο φασιστικό μόρφωμα
  • Με αγώνες τιμάμε τον Παύλο Φύσσα
  • Όχι στο «ξέπλυμα» των φυσικών και πολιτικών αυτουργών της δολοφονίας
  • Παραδειγματική καταδίκη των φασιστών δολοφόνων.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Δύο ανακοινώσεις…

Super User

Ο απολογισμός έργων της τετραετίας σε Ξάνθη και Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies