INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

Για τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Ξάνθης

Το Τ.Π. δεν εκφράζει καμιά διάθεση διεκδίκησης από την κεντρική κυβέρνηση. Αποδέχεται δηλαδή την τεράστια περικοπή των πόρων (πάνω από 60%) που έγινε από τις κυβερνήσεις προς τους δήμους, κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στο Τ.Π. του 2020.

Δεν υπάρχει στο Τ.Π. ούτε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, όπου πρόσφατες είναι οι καταστροφές από πλημμύρες σε γειτονικούς νομούς και δήμους όπως αυτούς της Θάσου και της Χρυσούπολης, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις καταστροφές που υπέστη η Ξάνθη στις πλημμύρες του 1996. Το μόνο που αναφέρεται μέσα στο πρόγραμμα είναι η οριοθέτηση των χειμάρρων των Κιμμερίων, που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν την ανάγκη σε αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Ξάνθης.

Στο Τ.Π. δεν υπάρχει ούτε ένα έργο αντισεισμικής θωράκισης (π.χ. στα σχολεία), σε μια πόλη που δεν έζησε την εμπειρία των καταστροφικών σεισμών αλλά ανήκει σε μια περιοχή που προς το παρόν δίνει μικρές σεισμικές δονήσεις.

Το σύνολο των έργων του Τ.Π. θα καταλήξει στις τσέπες των εργολάβων και χωρίς αυτεπιστασία από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες συρρικνώνονται και απαξιώνονται ταχύτατα, ανοίγοντας τον δρόμο στους καπιταλιστές-αναδόχους των έργων για να αυξήσουν τα κέρδη τους πάνω στις πλάτες των δημοτών, που πληρώνουν δυσβάστακτα δημοτικά τέλη και χαράτσια.

Οι προτάσεις μας:

Μεγάλες οι ανάγκες του λαού στον δήμο Ξάνθης για την ανέγερση σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών, με σύγχρονες προδιαγραφές αντισεισμικής θωράκισης. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης μάλιστα είναι τεράστιο στα δημοτικά σχολεία του Δροσερού, όπου μέσα στο 2019 έγινε απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών-γονέων. Είναι ανάγκη η πραγματοποίηση έργων μη ανταποδοτικών, δωρεάν για τον λαό, με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, η στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, για τη σύνταξη ολοκληρωμένων μελετών.

Συνεχή βελτίωση και αύξηση του στόλου των οχημάτων του δήμου, των απορριμματοφόρων, το κλείσιμο του υπερκορεσμένου Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή Κοσσός που πήρε φωτιά δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια, με ό,τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει η καύση οργανικών και ανόργανων υλικών για την υγεία των κατοίκων αλλά και τις καλλιέργειες. Ζητάμε νέο χώρο για την υγειονομική ταφή απορριμμάτων, με στράγγισμα των τοξικών, οργανικών και άλλων αποβλήτων σε βιολογικό καθαρισμό, ώστε να μη διαφεύγουν στο γύρω περιβάλλον ή στον υδροφόρο ορίζοντα. Ενιαία αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων από κρατικό φορέα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξάνθης

 

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης

Super User

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης

Super User

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies