INDEXANTHI.GR
Τουρκία

“Ludus Ensemble” στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19.30, η Φιλαρμονική Εταιρία Κωνσταντινούπολης οργανώνει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο συναυλία του μουσικού σχήματος «Ludus Ensemble».

Πρόγραμμα

L. van BEETHOVEN Piyano Trio op.3 do minör

Allegro con brio

Andante cantabile con Variazioni

Menuetto – Trio

Finale: Prestissimo

İ. BARAN Dönüşümler: Keman, Viyolonsel ve Piyano için

Fanrasia – Dönüşümler I-VIII

Διάλειμμα

R. SCHUMANN Trio op.63 no.1 re minor

Mit Energie und Leidenschaft

Lebhaft, doch nicht zu rasch

Langsam, mit inniger Empfindung

Mit Feuer

Οι συντελεστές

Banu Selin Aşan (βιολί). Γεννήθηκε το 1991 στην Κωνσταντινούπολη. Το 2002 ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan δίπλα στην καθηγήτρια Çiğdem İyicil από όπου και αποφοίτησε το 2011. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μαθήτευσε δίπλα σε καθηγητές όπως οι Bernard Αrtog, Domenico Nordio, Janusz Wawrowski, Audubon Quartet και Wilfried Strehle. Το ίδιο έτος κατά τη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Θερινού Φεστιβάλ Mendelssohn εκπαιδεύτηκε στη μουσική δωματίου από καθηγητές όπως οι Eberhard Feltz, Ralf Gothoni, Matthias Lingenfelder και Arnold Steinhardt ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Το 2008 στο διαγωνισμό βιολιού Gülden Turalı κέρδισε το δεύτερο βραβείο και της δόθηκε και υποτροφία από το Τουρκικό Ίδρυμα Σπουδών. Η καλλιτέχνις επί του παρόντος συνεχίζει της μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan.

Seren Karabey (βιολοντσέλο). Γεννήθηκε το 1989 στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε την εκμάθηση πιάνου στην ηλικία των οκτώ ετών. Το 2000 ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολοντσέλο δίπλα στον καθηγητή Reşit Erzin στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan από όπου και αποφοίτησε το 2010. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα όπως τους Peter Bruns της Μουσικής Ακαδημίας Αϊβαλί (2004), Henri Demarquette της Académie Internationale d’Eté de Nice (2006), Yovan Markovitch (2010), Ralf Gothóni στο International Mendelssohn Summer School (2011), Arnold Steinhardt, Niklas Schmidt και Matthias Lingenfelder. Η καλλιτέχνıς επί του παρόντος συνεχίζει της μεταπτυχιακές σπουδές της στην Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Mimar Sinan με τον καθηγητή Reşit Erzin και από το 2011 εργάζεται στην Κρατική Όπερα της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος του κουαρτέτου Tempesta, με το όποιο πραγματοποιεί συναυλίες.

Elif Gökçe Tuğrul (πιάνο). Γεννήθηκε στην Αδριανούπολη το 1989. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον καθηγητή Vasıf Hasanov και το 2002 εισήχθη στη Κρατική Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2005 πήρε μεταγραφή στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Mimar Sinan στην Κωνσταντινούπολη και μαθήτευσε δίπλα στην καθηγήτρια Hülya Tarcan. Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2007-2008, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus πήγε στη γερμανική πόλη Βαϊμάρη και σπούδασε στο Hochschule für Musik Franz Liszt. Η καλλιτέχνης, μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της, πλέον σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο τμήμα Κιθάρας – Άρπας – Πιάνου του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Mimar Sinan της Κωνσταντινούπολης, από όπου και αποφοίτησε το 2012. Αμέσως μετά προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών Mimar Sinan. Στον παγκόσμιο διαγωνισμό νέων ταλέντων που διοργάνωσε το Ροταριανό Ίδρυμα κέρδισε το πρώτο και το τρίτο βραβείο (έτη 2003 και 2004 αντιστοίχως). Τέλος, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της συμμετείχε ενεργά στα μαθήματα αξιόλογων καθηγητών όπως οι Paul Badura-Skoda (2009), Ferenc Rados (2009), Peter Nagy (2008) και Rolf Plagge’nin (2005).

Η Φιλαρμονική Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

To Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην φιλοξενεί για την περίοδο 2013-2014 τις συναυλίες της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κωνσταντινούπολης. Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου κάθε δεύτερη Δευτέρα έως το Μάιο, στις 19.30. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των συναυλιών εδώ.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Κωνσταντινούπολης είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 1945. Έχει ως στόχο την προώθηση καλλιτεχνών, παρέχει στήριγμα σε νέες πρωτοβουλίες και διοργανώνει εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών.

 

Σχετικά άρθρα

Για τη σφαγή στο Κουρδιστάν

Super User

Στη λίστα «τρομοκρατών» της Τουρκίας τα έξι μέλη του “Grup Yorum”

Super User

Τουρκία: Έληξε η απεργία των εργαζομένων στην Petkim

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies