INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) για αποχή από τις ευρωεκλογές

Μετά από τη χθεσινή δράση, το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης κοινοποιεί την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα του κόμματος για αποχή από τις ευρωεκλογές (παρατίθεται αυτούσια):

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ – ΑΠΟΧΗ από τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και νέες

Τα ίδια ψεύτικα λόγια! Τα ακούμε κάθε φορά πριν τις ευρωεκλογές. Για την “δύναμη της ψήφου μας που θα αλλάξει την Ευρώπη”, για τον “αναβαθμισμένο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου”. Πανάκριβες καμπάνιες, διαφημίσεις και φιέστες, συνθέτουν το σκηνικό εξαπάτησης του λαού μας για να τον σύρουν στην ευρωκάλπη.

Επιδιώκουν να ξαναδημιουργήσουν αυταπάτες για τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Για να νομιμοποιηθεί με τη ψήφο του, η επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά του. Για να καταγράφεται η αποδοχή της εξάρτησης της χώρας από τους δυτικούς προστάτες.

Γιατί αυτό το κατασκεύασμα που ονομάστηκε “ευρωκοινοβούλιο” δεν είναι τίποτε άλλο από μια βιτρίνα εξωραϊσμού της ΕΕ, καθώς οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους ευρωβουλευτές αλλά -το ξέρουμε όλοι- από τις κυβερνήσεις των ισχυρών κρατών. Ένα διακοσμητικό όργανο-ψευτοδημοκρατικός μανδύας συγκάλυψης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων.

Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Αυτή ήταν είναι και θα είναι η ΕΕ : Μια φυλακή των λαών. Ένα οχυρό των κεφαλαιοκρατών που παρότι κλονίζεται από αντιθέσεις διαιρέσεις και αποχωρήσεις, εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις ενάντια στον κόσμο της δουλειάς, ενάντια σε κάθε προοδευτική, κοινωνική αλλαγή. Ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, αρένα βαρβαρότητας, πεδίο κατάλυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών, φορέας εξαθλίωσης για να επιτευχθεί η αύξηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Μια αντιδραστική λυκοσυμμαχία που μαζί με το ΝΑΤΟ αποτελούν πολέμου συνδικάτο, που βομβαρδίζει και ισοπεδώνει χώρες σπέρνοντας το θάνατο. Που καταληστεύει λαούς και πόρους εξαρτημένων κρατών μετατρέποντας τα σε ενδοχώρα της. Που το περίφημο “ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο” είναι οι στρατιωτικοί νόμοι και το κατέβασμα του στρατού για να αντιμετωπίσει διαδηλωτές, τον εχθρό-λαό. Που βαφτίζει τρομοκράτη κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Που μαζικά δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες. Που πριμοδοτεί τη φασιστικοποίηση και κηρύσσει παράνομο τον κομμουνισμό εξισώνοντάς τον με το φασισμό -πρόσφατα γκρέμισαν το άγαλμα του Μπελογιάννη στην Πολωνία- ξαναγράφοντας την ιστορία, δικάζοντας και φυλακίζοντας κομμουνιστές .

Αυτή ήταν είναι και θα είναι η ΕΕ. Αυτό είναι το DNA της και τα χαρακτηριστικά της. Γι’ αυτό εμπαίζουν το λαό μας, όσοι χωρίς ντροπή υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για μια “άλλη ΕΕ”.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ Ε.Ε. !

Τα 40 χρόνια από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ, αποτέλεσαν μια τραγική διαδρομή για τον τόπο μας και το λαό μας. Από το “θα τρώμε με χρυσά κουτάλια” της εποχής της ΕΟΚ περάσαμε μέσω Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ, στην τρόικα και στα Μνημόνια, για να καταλήξουμε στην καταβύθιση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων. Στο γενικευμένο άπλωμα της φτώχειας. Στη γιγάντωση της ανεργίας. Τη συντριβή των εργασιακών-σχέσων και κατακτήσεων. Την αναίρεση κοινωνικών δικαιωμάτων στη δωρεάν παιδεία και περίθαλψη. Την αποβιομηχάνιση της χώρας, την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Το ξεπούλημα – ιδιωτικοποιήσεις το λένε τώρα- κάθε φυσικού και δημόσιου αγαθού.

Όλα αυτά τα χρόνια ο τόπος ρημάχτηκε, η παραγωγή κηρύχτηκε παράνομη, σημειώθηκε μια τεράστια μεταφορά πλούτου από κάτω προς τα πάνω και κύρια έξω από τη χώρα, αλλά  η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό-παλιό και νέο που πάλιωσε ταχύτατα- επιμένει να δηλώνει “ανήκομεν εις την δύσιν- μέσα για πάντα στην ΕΕ”. Άλλωστε αυτοί είναι οι κερδισμένοι όλα τα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ καθώς θησαύριζαν με τα “μεγάλα” έργα και τις μπίζνες που τους ανέθεταν οι Ευρωπαίοι σαν μεσίτες τους. Ξεπουλώντας τη χώρα και με αντίτιμο το λαό, εισπράττουν πολιτική στήριξη και ενίσχυση, για να συνεχίσουν το έργο τους: ένταση του ταξικού πολέμου, παραρτημοποίηση και ερήμωση της χώρας.

Σήμερα αφού τέλειωσαν οι “μεγάλες ιδέες” και τα αφηγήματα της “ισχυρής Ελλάδας” το μόνο που τους μένει, είναι διατυπώνοντας ξανά τον “ευρωμονόδρομο”, να εκβιάζουν το λαό ότι δεν μπορεί να ζει χωρίς προστάτες. Ότι ανήκει για πάντα στους αφέντες του! Η “κανονικότητα” τους είναι η  εκχώρηση της αρμοδιότητας της ύπαρξης της χώρας και της ζωής του λαού μας στα ξένα αφεντικά. Που απαιτούν την “παντοτινή” υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τον καπιταλιστικό μεσαίωνα.

Καλούμαστε βέβαια να ψηφίσουμε στην ευρωκάλπη και για να λύσουμε το δικό μας “εσωτερικό” πρόβλημα. Εδώ πραγματικά έχουμε περίσσευμα υποκρισίας και αυταπατών καθώς η λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε δεν θα ’ρθει (όπως και δεν έχει έρθει ποτέ) από την κάλπη. Παράλληλα οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν και “εργαστήριο” για την αντιδραστική αναδιάταξη του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού. Δεκάδες πολιτικοί σχηματισμοί συμμετέχουν, επιδιώκοντας την προαγωγή- παραμονή ή την ύπαρξη τους στο νέο πολιτικό σύστημα. Που είτε από κυβερνητικές θέσεις, είτε αντιπολιτευτικές, είτε ως εφεδρείες θα ξεκινήσουν ένα νέο γύρο επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ

ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΑΠΟΧΗ

Το ΚΚΕ(μ-λ), από τις πρώτες ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, επιλέγει σταθερά τη στάση της ΑΠΟΧΗΣ από τις ευρωεκλογές. Θέση που είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για όσους εναντιώνονται πραγματικά στην ΕΕ. Θέση αυτονόητη για όποιον θέλει με συνέπεια να αναδεικνύει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της και τα δεινά που συνεχίζει να φέρνει για το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι η μόνη θέση που δίνει μια πολιτική αγωνιστική διέξοδο για την πάλη ενάντια στο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την εξαρτημένη ελληνική άρχουσα τάξη.

Και βέβαια θέση που πηγαίνει κόντρα στην ψηφοθηρική λογική της πλειοψηφίας των δυνάμεων της Αριστεράς οι οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν με ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή(αλήθεια αν το ΝΑΤΟ έστηνε κοινοβούλιο θα συμμετείχαν;) καταλήγοντας τελικά να αποτελούν το “ανυπάκουο”, “ανατρεπτικό”, ή “απείθαρχο” συμπλήρωμα αποδοχής και νομιμοποίησης της ΕΕ. Θέση που εναντιώνεται σε απόψεις που εξαφανίζουν τόσο τον ιμπεριαλισμό και βλέπουν παγκοσμιοποιήσεις και υπερεθνικές ολοκληρώσεις αλλά και την εξάρτηση της χώρας μας, βαφτίζοντάς την ιμπεριαλιστική(!).

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και νέες

Το ΚΚΕ(μ-λ) σας καλεί σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές. Να μην επικυρώσετε με την ψήφος σας το αντιδραστικό οικοδόμημα της Ε.Ε. Σας καλεί σε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στους καθημερινούς αγώνες γιατί εκεί -μόνο εκεί- θα κριθούν η ζωή μας και η πορεία της χώρας. Στο κίνημα και την ταξική πάλη. Συγκροτώντας ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ενάντια στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Να ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ με τους ξένους δυνάστες και τους ντόπιους υπηρέτες τους, σπάζοντας τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, παλεύοντας για την έξοδο της χώρας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για το διώξιμο των ΗΠΑ και των βάσεων από τη χώρα. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει προοπτική για το λαό μας, οδηγώντας τον με μπροστάρη την εργατική τάξη να γίνει αφεντικό στον τόπο του, για μια ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα της ΑντΑρΣυΑ Ξάνθης σε διαδήλωση

Super User

Νέο μαρξιστικό forum την Παρασκευή

Super User

“Για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies