INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Εμπαιγμός και απόγνωση

Ποια θα ήταν η θέση δημάρχου, αντιδημάρχου και εμπλεκόμενων, αν ένας από τους απλήρωτους εργαζόμενους (που εμπαίζονται ενάντια σε κάθε περί δικαίου αντίληψη σχεδόν ένα χρόνο τώρα) έφτανε σε απονενοημένο διάβημα;

Με το κουκούλωμα να έχει προσλάβει επιστημονικές διαστάσεις στις μέρες μας και με τα λιβανιστήρια των δημοσιογράφων, οι «άριστοι» δεν ανησυχούν πια ούτε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές!

Οι πληροφορίες του indexanthi.gr λένε ότι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης δήμου, η οποία τελεί υπό κλείσιμο από τον Μάιο του 2013, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει γίνει ως σήμερα! Με αυτό το πρόσχημα παραμένουν απλήρωτα, αλλά και δεν έχει ανανεωθεί σύμβαση που θα έπρεπε να υφίσταται, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά προγράμματα που είχαν πραγματοποιηθεί μέσω «Leader» κατά τα προηγούμενα έτη.

Υφιστάμενοι απάνθρωπη μεταχείριση και πλήρη απαξίωση, οι υπάλληλοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και βρίσκονται σε τραγικά δεινή θέση, έχοντας περάσει ακόμη και τις γιορτές Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς χωρίς να τους δοθεί έστω ένα ποσό έναντι «για τα μάτια» όπως έλπιζαν! Πρόεδροι «νίπτουν τας χείρας τους», αντιδήμαρχοι και δήμαρχος αδυνατούν να δώσουν λύση (υποσχόμενοι θέσεις «με μεταφορές προσωπικού»!) και το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Η θλιβερή ιστορία δεν σταματά ούτε απέναντι σε απλήρωτη υπάλληλο από την πρωτομαγιά του 2013 (επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα)! Παρά την υπόσχεση ότι «θα λάβει τα χρήματά της συνολικά όταν ο δήμος θα εισέπραττε κονδύλια και θα πλήρωνε τους προμηθευτές», αυτό δεν συνέβη ποτέ!

Μιλάμε για τον απόλυτο εξευτελισμό και την καταρράκωση της προσωπικότητας κάποιων, που αναγκάζονται να σέρνονται από γραφείο σε γραφείο επί τόσους μήνες, «ζητιανεύοντας» για δεδουλευμένα τους! Και σαν απάντηση να παίρνουν μισόλογα, αόριστες υποσχέσεις, γυρισμένες πλάτες και να βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην απόλυτη ένδεια. Την ώρα που πολλά ακούγονται στις μικρές τοπικές κοινωνίες για κάποιους από εκείνους που χρωστούν, για την τρυφηλή ζωή και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος κατά τη θητεία τους!

Θα δώσουμε μια ελάχιστη πίστωση χρόνου και θα επανέλθουμε με πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία, που σίγουρα θα προκαλέσουν πατατράκ και ποικίλες… παρεμβάσεις που όμως θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ νωρίτερα…

 

Σχετικά άρθρα

Καλοκαιρινές Αιμοδοσίες Αγάπης 2021 στην Ξάνθη

Super User

Τεστ “Παπ” σε δημότισσες του Τοπείρου

Super User

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies