INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Για να θυμόμαστε την αλητεία, το θράσος και την αθλιότητα των δήθεν αρίστων

Προφανώς στα διδακτικά καθήκοντα θεωρούν κάποιοι πως πρέπει να περιλαμβάνονται το γλείψιμο, η υποταγή και τα στραβά μάτια στα σκονάκια των πορφυρογέννητων κούτσουρων. Η έννοια της αριστείας όπως την αντιλαμβάνονται τα δεξιά στουρνάρια.

Μην ξεχνάμε πως τα πτυχία των κολεγίων ισούνται πλέον με τα πτυχία των Α.Ε.Ι., οπότε καταλαβαίνετε πως σύντομα περισσότερη αξία θα έχει το χαρτί υγείας από τα υποβαθμισμένα πτυχία μας. Διότι, αν οι γόνοι παίρνουν πτυχίο όπως πήρε ο γιος του Σαμαρά, χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις και με αντιγραφή στις απολυτήριες, θα έχουμε μια νέα γενιά ημιμαθών και αμόρφωτων “πτυχιούχων”. Οι οποίοι φυσικά χάρη στο μέσον που έχει ο μπαμπάς, θα καπελώσουν τους πραγματικά άξιους.

Στις 18 Ιουνίου του 2012 η σύμβασή της εκπαιδευτικού καταγγέλλεται εκ μέρους του Κολεγίου Αθηνών, στο οποίο επικεφαλής βρίσκεται ο θείος του κούτσουρου, ο Αλέξανδρος Σαμαράς. Αντί να του πουν “να πας να διαβάσεις, ρε παλιόπαιδο” όπως θα έκανε σχεδόν κάθε γονιός αν έβλεπε το βλαστάρι του να τα φορτώνει στον κόκορα, τα έβαλαν με τη δασκάλα. Γιατί ο εγωισμός τους δεν δεχόταν μια απλή καθηγήτρια να τιμωρεί τον απόγονο του πρωθυπουργού. Είναι η νοοτροπία του φασίστα. Θεωρεί πως είναι ανώτερος. “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε”;- Ναι, είσαι ένας βλάκας και μισός, ένας κομπλεξικός που την είδε θεός. Κάποιος δηλαδή που χρήζει επείγουσας ψυχιατρικής φροντίδας.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., παρά το γεγονός ότι είχε υποχρέωση να εξετάσει την καταχρηστικότητα της απόλυσης, αρνήθηκε να το κάνει, αποδεχόμενο αίτημα του κολεγίου που με υπόμνημά του ζήτησε να μην εξεταστεί η υπόθεση! Έτσι μια εκπαιδευτικός κρίθηκε ανεπαρκής μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια που δίδασκε στο ίδιο σχολείο!

Η ιστορία έχει συνέχεια. Μετά τον θάνατο της εκπαιδευτικού, η Ν.Δ. προσπάθησε ανεπιτυχώς να σπιλώσει τη μνήμη της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Τόσο τους ενόχλησε το θάρρος της Φώφης Μπουλούτα, που προσπάθησαν να την τιμωρήσουν και πεθαμένη! Η ίδια δικαιώθηκε, αλλά μετά θάνατον, όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

Γι αυτό τον λόγο κάθε χρόνο θα λέμε και θα ξαναλέμε την ιστορία της. Θα θυμόμαστε πως μερικές φορές το να κάνεις το καθήκον σου, να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεται γενναιότητα. Αυτό που πολλοί θεωρούμε αυτονόητο, δεν είναι πάντα αυτονόητο. Θα θυμόμαστε επίσης την αλητεία, το θράσος και την αθλιότητα των δήθεν αρίστων.

Εκπαιδευτικοί σαν τη Φώφη Μπουλούτα είναι αναγκαίοι για την παιδεία. Ο δάσκαλος πρέπει να διδάσκει όχι μόνο με τα λόγια, αλλά κυρίως με τα έργα του. Υποταγμένοι, φοβισμένοι εκπαιδευτικοί, είναι ό,τι χειρότερο για τους μαθητές.

Κάποια παλιοτόμαρα μάς θέλουν δούλους. Είμαστε όμως ελεύθεροι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και ήθος. Ήθος που απουσιάζει από τα διεφθαρμένα πλούσια παράσιτα. Θα παραμείνουμε ελεύθεροι, όποιο κόστος κι αν έχει αυτή η ελευθερία.

Το μάθημα που δίδαξε με τη στάση της η αείμνηστη καθηγήτρια θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. Οι γενναίοι είναι παράδειγμα προς μίμηση, ενώ οι αλιτήριοι προς αποφυγή.

πηγή

 

Σχετικά άρθρα

H μουσική περίληψη του νέου μνημονίου

Super User

Αποχαιρετισμός στην Ελλάδα

Super User

Νέα επιστολή του Δημήτρη Αδαμίδη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies