INDEXANTHI.GR
Πολιτική

(Ξανα)ζούμε “ιστορικές” στιγμές;

Η σύζυγος του βουλευτή Δράμας του ΣυΡιζΑ Χρήστου Καραγιαννίδη είναι βοηθός νοσηλεύτρια. Έχει σχέση με αυτό ο επίμονος… αγώνας του για εξίσωση των βοηθών με τους νοσηλευτές; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Γεγονός είναι πάντως ότι κατάφερε να εξαγριώσει τον κλάδο.

 

«Παραχάραξη» του επαγγελματικού τίτλου των νοσηλευτών καταλογίζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (Ε.Ν.Ε.) στον βουλευτή, που με δύο ερωτήσεις του στη βουλή -η πρώτη τον Αύγουστο και η δεύτερη πριν λίγες ημέρες, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν έξι βουλευτές- ζητά την επαγγελματική και εργασιακή αναβάθμιση των βοηθών νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ. και την εξίσωσή τους με τους νοσηλευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης!

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος έχει ως εξής:

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της παραχάραξης του επαγγελματικού τίτλου των νοσηλευτών από τον βουλευτή Δράμας του ΣυΡιζΑ Χρήστο Καραγιαννίδη, όπως αυτή εκφράστηκε την 1η Αυγούστου με την υπ’ αριθμό 1044/27-6-2016 επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, ο ως άνω αναφερόμενος επανέρχεται δριμύτερος και προκλητικότερος, καταθέτοντας παρόμοια ερώτηση στις 16/9/2016 που μάλιστα συνυπογράφουν και έξι βουλευτές.

Το θέμα της ερώτησης (το οποίο βέβαια είναι αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας και όχι του υπουργού Υγείας στον οποίο απευθύνεται) είναι, όπως λέει ο τίτλος της, η πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των νοσηλευτών, προφανώς εννοώντας τους βοηθούς νοσηλευτών Δ.Ε. όπως συνάγεται από το γεμάτο ανακρίβειες, προχειρότητες και νοητικά άλματα κείμενο.

Ο ερωτών βουλευτής, εκθέτοντας και τους έξι συνυπογράφοντες συναδέλφους του, παραβλέποντας με χαρακτηριστική ευκολία την πάγια και επί σειρά ετών θεμελιώδη διαδικασία κατηγοριοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα προέλευσης του τίτλου σπουδών τους, πρότεινε γενικώς και μάλλον αορίστως την επαγγελματική και εργασιακή αναβάθμιση των υπαλλήλων της κατηγορίας Δ.Ε. που φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο των «βοηθών νοσηλευτών» (Π.Δ. 210/2001), με σκοπό την πλήρη εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους των κατηγοριών Π.Ε. και Τ.Ε. που φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο των νοσηλευτών (Ν.1579/1985).

Η Ε.Ν.Ε., διατηρώντας διαυγή θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος και υποστηρίζοντας σταθερά την αναβάθμιση οιωνδήποτε υπαλλήλων, άρα και των βοηθών νοσηλευτών, αποκλειστικά και μόνον μέσω της υπάρχουσας εκπαιδευτικής διαδικασίας, δια της προσήκουσας απόκτησης του επιθυμητού ανώτερου τίτλου σπουδών και της εν συνεχεία μετάταξης σε θέση ανώτερης κατηγορίας, θεωρεί ότι η ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη προσβάλλει κατάφωρα, ενόψει του ισοπεδωτικού χαρακτήρα της, τις επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις του συνόλου των νοσηλευτών, ενώ θίγει και το κύρος της νοσηλευτικής επιστήμης και του νοσηλευτικού επαγγέλματος, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι για την ασφαλή άσκησή του αρκεί μια προηγούμενη πρακτική εμπειρία κάποιου, μη προσδιοριζομένου επακριβώς, χρονικού διαστήματος.

Με τη λογική του κυρίου Καραγιαννίδη και των συμβούλων του λοιπόν, οι βοηθοί φαρμακοποιού Δ.Ε., οι βοηθοί φυσικοθεραπευτών Δ.Ε. και οι βοηθοί βρεπονηπιαγωγών Δ.Ε., πρέπει εν μια νυκτί να αναβαθμιστούν σε φαρμακοποιούς, φυσικοθεραπευτές και βρεφονηπιαγωγούς αντίστοιχα…

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο ότι η λογική θα πρυτανεύσει και οι ιδιοτελείς κορώνες του συγκεκριμένου βουλευτή θα απομονωθούν τόσο από τους βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση, όσο και από το σύνολο της κυβέρνησης και τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

 

Σχετικά άρθρα

ΣυΡιζΑ κατά Τόσκα και αστυνομίας για τα επεισόδια των νεοναζί στον Πειραιά!

Super User

Στη βουλή το ψήφισμα του δήμου Ξάνθης για τα ναρκωτικά

Super User

Απάντηση της Π.Φ.Π.Ο. σε γαλάζιο βουλευτή

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies