INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜε

Από τα χαράματα της Τετάρτης οι ταξικές δυνάμεις συνέβαλαν στην επιτυχία της απεργίας στην “e-Value”, έναν εργασιακό χώρο όπου κυριαρχούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των 6ωρων και των μηνιαίων συμβάσεων με εργολαβικές εταιρείες. Στις 10.30΄ πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜε στην κεντρική πλατεία με συμμετοχή εργαζόμενων από διάφορους εργασιακούς χώρους όπως το εργοστάσιο “Ροδόπη” και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης.

Η χτεσινή απεργία που νέκρωσε σε όλη τη χώρα τις μεταφορές, εργοτάξια, λιμάνια, ναυπηγεία, εργοστάσια και πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι μαχητικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης χιλιάδων συναδέλφων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων, των σωματείων και αγωνιστών συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜε, εκατοντάδων συνδικαλιστών που δώσαμε από κοινού τη μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα για να διαμορφωθεί ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μάχη για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την κατάργηση όλων των βάρβαρων μνημονιακών νόμων που είναι σε εφαρμογή, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Αγώνας ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Με το σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων”, στάλθηκε παράλληλα μήνυμα στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που, αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση απεργίας, έπαιξαν τα ρέστα τους ώστε να εκφυλιστεί κάθε προσπάθεια αγωνιστικής απεργιακής απάντησης, να μην υπάρξει ενιαίο απεργιακό μέτωπο. Οι σύγχρονοι εργατοπατέρες σε Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σταθεροί απεργοσπάστες στους κλάδους τους και συνολικά, με “διεκδικητικό πλαίσιο” που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν ήθελαν την απεργία αλλά έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην έχει επιτυχία. Απέτυχαν!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με την κοροϊδία και τα ξεροκόμματα που πετάει η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα που τα βαφτίζει με θράσος “έξοδο από τα μνημόνια”. Δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω! Αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο με τους εκμεταλλευτές, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες.

 

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση της ΛαΕ Ξάνθης για την πυρκαγιά στη “Γερμανός-Sunlight”

Super User

Περιοδεία Κ.Κ.Ε.-Λαϊκής Συσπείρωσης σε διοικητήριο και νοσοκομείο

Super User

Ερώτηση Ζεϊμπέκ για τη “ΜΑΪ-ΤΕΞ”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies