INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Άλλη μια ισχνή απεργιακή κινητοποίηση στην Ξάνθη

Με μικρή ως και ανύπαρκτη συμμετοχή κάποιων, ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και πορείες των συμμετεχόντων στην απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη, με τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε να κοινοποιεί τα ακόλουθα (παρατίθενται αυτούσια):

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία που συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων στα πλαίσια της στάσης εργασίας που προκήρυξε, το σωματείο εργαζομένων στην γαλακτοβιομηχανία «ΡΟΔΟΠΗ» στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος- Τροφίμων – Ποτών, οι ταξικές δυνάμεις στον χώρο του δημοσίου στα  πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης μίλησε ο εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Κώστας Βογιατζής. Στην ομιλία του τόνισε: «Παρά την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας, σήμερα είμαστε εδώ! Η απεργία έγινε, η συγκέντρωση γίνεται, η αντίθεση των εργαζομένων θα εκφραστεί, θα φροντίσουμε να κλιμακωθεί η δράση μας, το αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης να μην περάσει!

Η σημερινή απεργία είναι μια μάχη κρίσιμη. Είναι μια μάχη απέναντι στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του, στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να πάρει απάντηση η νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, που οδηγεί σε παραπέρα συμπίεση του μέσου μισθού προς τα άθλια επίπεδα του κατώτατου!

Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου να ορθωθούν εμπόδια στην προσπάθεια να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο, να χτυπηθεί η συλλογική δράση για να προχωράει ανεμπόδιστη η αντιλαϊκή πολιτική, στην υπηρεσία της ανάπτυξης για τα κέρδη.

Η απεργία είναι μια μάχη που μπορεί να στείλει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, να βγάλει τους εργαζόμενους μπροστά, με νέες δυνάμεις στον αγώνα, να φωτίσει το δρόμο της πάλης για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Ακριβώς γι’ αυτό απέναντι στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας, στέκεται ένα ενιαίο αντεργατικό μέτωπο:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που κλιμακώνει την επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου, συνεχίζοντας από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εργοδοσία, που πανηγυρίζει για τις «διευκολύνσεις στην επιχειρηματικότητα», με μέτρα όπως αυτά που περιέχονται στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, αλλά κυρίως για την επίθεση διαρκείας στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Και φυσικά, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία, αφού δεν μπόρεσε να εμποδίσει την οργάνωση απεργιακής απάντησης, επιχειρεί ξεδιάντροπα να την ακυρώσει, να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο, να σπείρει σύγχυση στους εργαζόμενους. Σε αυτήν την γραμμή και η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης (ΕΚΕ – ΔΑΚΕ)….. Παρά τα εμπόδια που βάζουν κυβέρνηση – εργοδοσία – συνδικαλιστική μαφία, δίνουμε τη μάχη, κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα. Είμαστε σε επιφυλακή. Τα αντεργατικά μέτρα να μην ψηφιστούν. Δε θα περάσει!

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης – επιχειρηματικών ομίλων!

Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ!

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!  Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“Η λευκή τους νύχτα ρίχνει μαύρο στα δικαιώματά μας”

Super User

Η πρώτη μέρα των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων του ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Διακήρυξη της πολιτικής επιτροπής Λαϊκής Ενότητας για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies