INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Η Π.Α.Μ.-Θ. για τον αγωγό Τ.Α.Ρ. και το Interreg

Για τη σύσκεψη για τον αγωγό T.A.P. και τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. σε επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος συνεργασίας Interreg VA Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, ενημερώνουν τα ακόλουθα δελτία τύπου της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.:

Για τον αγωγό

Σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, αναφορικά με τα έργα κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου T.A.P. στις περιοχές διέλευσής του.

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια εκείνης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας για το ίδιο θέμα. Στη συνάντηση καταγράφηκαν οι προτάσεις και ιδέες της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν. Παρόντες ήταν οι Φώτης Καραλίδης από την «Κοινωνική Συμμαχία», Σπύρος Τουρτούρης από τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση», Βασίλης Τραϊφόρος από τη «Γνώση και Συνεργασία» και Κατερίνα Γεροστεργίου από την «Οικολογία Αλληλεγύη».

Για το Interreg

Με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από την αρμόδια αρχή τις αμέσως επόμενες ημέρες, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου οι εργασίες της 3ης επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος συνεργασίας Interreg VA Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, του περιφερειακού συμβούλου-αρμόδιου για τις διεθνείς σχέσεις της Περιφέρειας Κωνσταντίνου Εξακουστού ως εκπροσώπου της ΕΝΠΕ και των υπηρεσιακών στελεχών Χρήστου Πάρτσια και Σπύρου Αρσενίου.

Στα προτεινόμενα προς έγκριση έργα, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. θα υλοποιήσει -ως επικεφαλής εταίρος- τρία έργα ενώ δύο έργα θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ροδόπης επίσης ως επικεφαλής εταίρος. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια.

Η σημασία του συγκεκριμένου διμερούς προγράμματος έγκειται αφενός στο ότι αποτελεί ένα απαραίτητο χρηματοδοτικό εργαλείο με αναπτυξιακό προσανατολισμό για τους φορείς της Π.Α.Μ.-Θ., αφετέρου στο γεγονός ότι η Π.Α.Μ.-Θ. ως δικαιούχος φορέας κατέχει τα τελευταία χρόνια κυρίαρχη θέση στην υλοποίηση διασυνοριακών έργων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μέτιος επεσήμανε τη χρονική συγκυρία κατά την οποία πραγματοποιείται η συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς προ ολίγων ημερών ολοκληρώθηκε το εναπομείναν κομμάτι του κάθετου άξονα Νυμφαία-Μακάζα, ενός έργου ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας που φέρνει πιο κοντά τις δυο χώρες και τους πολίτες τους.

Στο περιθώριο των εργασιών της επιτροπής, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους νομάρχες των τεσσάρων περιοχών που συνορεύουν με την Π.Α.Μ.-Θ. και συγκεκριμένα με τους νομάρχες Μπλαγκόεβγκραντ Valeri Sarandev, Σμόλιαν Momchil Karaivanov, Χάσκοβο Minko Angelov και Κίρτζαλι Nacho Kovachev, καθώς και με τον δήμαρχο του Ρουντοζέμ Rumen Pehlivanov.

Στις συναντήσεις εξετάστηκαν θέματα διμερούς ανάπτυξης και συνεργασίας, καθώς και η πρόοδος του υπό κατασκευή οδικού άξονα Δημάριο-Ρουντοζέμ, ο οποίος χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα.

 

Σχετικά άρθρα

Βρέθηκε στο Άγιο Όρος ο… “Μπάμπης ο φλου”

Super User

Για να θυμόμαστε περί τίνος μιλάμε

Super User

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies