INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

«Η πατρίς κινδυνεύει» – Άντε και γ@μηθείτε «πατριώτες»

«Η πατρίς κινδυνεύει», αυτή είναι η γλυκιά καραμέλα των αυτόκλητων σωτήρων μας που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως έχουν πατριωτικό καθήκον να κυβερνήσουν χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, γιατί υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Η διάσωση της πατρίδας προτάσσεται ως επιχείρημα για την αναστολή ουσιωδών και θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη και την καταστρατήγηση του συντάγματος. Παρ’ ότι από καμία λογική δεν προκύπτει πως όταν η πατρίδα κινδυνεύει η δημοκρατία υποστέλλεται, θα κάνω την φαιδρή παραδοχή ότι οι εθνικά συνεννοούντες χρυσαβγίτες και οι λοιπές πατερίτσες των ναζί είναι σε πατριωτική αποστολή. Αυτό σημαίνει ότι μάχονται για το καλό της πατρίδος, δηλαδή των κατοίκων εντός των δεδομένων συνόρων, δεδομένου πως ο ορισμός της πατρίδας δεν υφίσταται χωρίς τα φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνει. Διάσωση λοιπόν της πατρίδας τους, σημαίνει αυτονόητα πως θα προστατέψουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τα συμφέροντα των πολιτών της πατρίδας τους…

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που διασώζονται και προστατεύονται μέσω της εφαρμογής των μέτρων «έκτακτης ανάγκης» και άρα αποτελούν κατά συνέπεια την πατρίδα τους;

Οι γύρω στο ένα εκατομμύριο άνεργοι πολίτες που δεν προστατεύτηκαν και δεν διασώθηκαν από τις απολύσεις και την ανεργία και βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Προφανώς δεν είναι η πατρίδα τους. Οι γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι πολίτες που μειώθηκαν οι μισθοί τους, ελαστικοποιήθηκε η εργασία τους ή έκλεισαν τις μικρές επιχειρήσεις τους και χαρατσώθηκαν άγρια από την εφορία, περνούν το κατώφλι της φτώχειας και πολλοί από αυτούς θα βρεθούν απολυμένοι ή σε εφεδρεία άμεσα, δεν διασώθηκαν. Προφανώς δεν είναι η πατρίδα τους. Οι άλλοι τόσοι συνταξιούχοι των οποίων μειώθηκαν οι συντάξεις πείνας και θα περικοπούν τα εφάπαξ, δεν διασώθηκαν και δεν προστατεύτηκαν. Προφανώς δεν είναι η πατρίδα τους. Οι μαθητές και οι φοιτητές και η νέα γενιά που στο σύνολό της που βλέπει την δημόσια και δωρεάν παιδεία να καταργείται, την ανεργία ως μέλλον και την μετανάστευση ως μοναδική προοπτική, δεν διασώθηκαν. Προφανώς δεν είναι η πατρίδα τους.

Μήπως δεν είμαστε από την ίδια πατρίδα τελικά ;

Ποιοι διασώζονται τελικά; Ποιοι είναι οι πατρίδα τους;

Όσοι καταχράστηκαν, εξαπάτησαν, έκλεψαν, δωροδοκήθηκαν, πλούτισαν παράνομα φοροδιέφυγαν, διακίνησαν μαύρο χρήμα, προστατεύονται και διασώζονται με ασυλίες και παραγραφές. Μάλλον αυτοί είναι οι πατρίδα τους. Τραπεζίτες, διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι, ημέτεροι καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, αεριτζίδες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές, ζάμπλουτα ιερατεία προστατεύονται και διασώζονται. Μάλλον αυτοί είναι η πατρίδα τους.

Γι’ αυτό και αναστέλλεται η δημοκρατία μας υπέρ της «πίστεως και πατρίδος» τους, γιατί η πατρίδα τους είναι μια άλλη πατρίδα, μια ελεεινή μειοψηφία κηφήνων. Η πατρίδα τους είναι οι ελάχιστοι έναντι των πολλών και ο «πατριωτισμός» τους μια όμορφη λέξη του πολιτικού μάρκετινγκ για πιστέψει το φιλότιμο κορόιδο-πολίτη πως μάχονται για το καλό του.

Η «πατρίδα τους» πάνω από τη δημοκρατία, το σύνταγμα και τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη. Η «εθνική ανάγκη» τους, που δεν περιλαμβάνει τη βούληση των πολιτών της χώρας μας. «Πατριώτες» με αποστολή τη διάσωση και την προστασία της κυριαρχίας μίας θλιβερής μειοψηφίας τυράννων.

«Πατριώτες» της πάρτης τους. Άντε και γαμηθείτε «πατριώτες».

Θανάσης Παπατρέχας

 

Σχετικά άρθρα

«Ξεριζώστε ηλίθιοι, ξεριζώστε»

Super User

“Είναι δίκαιη η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με την εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη”

Super User

Τα αποσιωπημένα αυτονόητα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies