INDEXANTHI.GR
Διάφορα

4ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «ο Πήγασος» διοργανώνει ποδηλατικό αγώνα βουνού (ενταγμένο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.) για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες ανδρών elite, γυναικών, εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι μεγάλα και μίνι μικρά) και open, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:

Άρθρο 1

Ο αγώνας ΜΤΒ θα γίνει με ώρα εκκίνησης 11.00 για τις κατηγορίες με δελτία και 11.05 για τις open κατηγορίες. Η εκκίνηση των μικρών κατηγοριών (παμπαίδων, μίνι μεγάλα και μίνι μικρά) θα γίνει μετά την εκκίνηση των προηγούμενων κατηγοριών σε ξεχωριστή διαδρομή. Ο αγώνας θα έχει τη μορφή circuit. Για τις μεγάλες κατηγορίες το μήκος στροφής είναι 5,2 χιλιόμετρα και αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και δασικούς δρόμους. Για τις μικρές κατηγορίες το μήκος στροφής είναι περίπου ένα χιλιόμετρο. Ο αριθμός των στροφών ανά κατηγορία αναφέρεται στο άρθρο 4 της προκήρυξης.

Μετά τον τερματισμό του πρώτου αθλητή, όλοι οι αθλητές τερματίζουν ανεξάρτητα από τον αριθμό των στροφών που έχουν εκτελέσει. Η αφετηρία-τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στην περιοχή Λιβάδι (MTB bike park), πάνω από τη μονή Παναγίας Καλαμούς στην Ξάνθη.

Άρθρο 2

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ό,τι άλλο δεν προβλέπεται, θα αποφασίζει επιτόπου η αγωνόδικος επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

Άρθρο 3

Δικαίωμα και δήλωση συμμετοχής: Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου της. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2017. Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην οργανωτική επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής, δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr.

Για τις open κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα, που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους και μονοπάτια.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, απώλεια ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Άρθρο 4

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

 • Elite ανδρών 19+ (πέντε στροφές)
 • Εφήβων (τέσσερις στροφές)
 • Γυναικών (τρεις στροφές)
 • Παίδων (τρεις στροφές)
 • Παμπαίδων (έξι στροφές)
 • Μίνι μεγάλα (τέσσερις στροφές)
 • Μίνι μικρά (2 στροφές)

Κατηγορίες open:

 • Π: Παίδων (τρεις τρεις στροφές)
 • Ε: Εφήβων, μέχρι 18 ετών (τέσσερις στροφές)
 • Α1: Ανδρών, 19-29 ετών (πέντε στροφές)
 • Α2: Ανδρών, 30-39 ετών (πέντε στροφές)
 • Β1: Βετεράνων, 40-49 ετών (πέντε στροφές)
 • Β2: Βετεράνων 50+ (πέντε στροφές)
 • Γ: Γυναικών (τρεις στροφές)

Άρθρο 5

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Άρθρο 6

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 • Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45 λεπτά προ της εκκίνησης
 • Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος
 • Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς, σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα
 • Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

Άρθρο 7

Έπαθλα-βραβεύσεις

 • 1ος νικητής κάθε κατηγορίας: Χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
 • 4ος, 5ος και 6ος: Δίπλωμα.

Άρθρο 8

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση ή στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr. Οι αθλητές που θα τρέξουν με δελτίο θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους στο info@pegasus-xanthi.gr, συμπληρώνοντας το ειδικό έγγραφο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Άρθρο 9

Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές των open κατηγοριών είναι δεκαπέντε ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στη γραμματεία του αγώνα πριν από την εκκίνηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

 

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα στο Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Super User

“Ρομποτική και ηθική” στην Ξάνθη

Super User

Βιβλιοπαρουσίαση στο Μαγικό Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies