INDEXANTHI.GR
Διάφορα

1η ποδηλατική ανάβαση των μαιάνδρων του Νέστου

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον δήμο Τοπείρου διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου μαζικής ανάβασης είκοσι χιλιομέτρων για αθλητές με δελτίο (κατηγορίες ανδρών, εφήβων, γυναικών και νεανίδων) και open την Κυριακή 23 Απριλίου.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 12.00 στον σιδηροδρομικό σταθμό Τοξοτών Ξάνθης και μετά από διαδρομή προς Μεγάλο Τύμπανο και Τοξότες, θα γίνει ο τερματισμός στις “Κεραίες” (υψόμετρο 875 μέτρα). Θα υπάρξει προεκκίνηση οκτώμισι χιλιομέτρων. Η ανάβαση είναι μέρος της διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου που θα γίνει στις 23-25 Ιουνίου.

Δικαίωμα και δήλωση συμμετοχής – κατηγορίες

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Περιλαμβάνονται όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2017.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην οργανωτική επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο emai info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άτομο δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής, δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr.

Για τις open κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα.

Η συμμετοχή στον αγώνα για όλους τους αθλητές με δελτίο είναι δωρεάν και για τους open κοστίζει δέκα ευρώ. Το ποσό θα καταβάλλεται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές-συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, απώλεια, καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και στη γραμματεία μέχρι τις 10.00, πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχει ο απαιτούμενος -βάσει κανονισμού- ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία. Για την κατηγορία open απαιτούνται τρεις αθλητές ανά κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση η κατηγορία που δεν συμπληρώνει τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό αθλητών, θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη, με εξαίρεση την τελευταία που θα συγχωνεύεται με την αμέσως προηγούμενη

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

 • Elite Ανδρών 19+
 • Εφήβων
 • Γυναικών
 • Νεανίδων

Κατηγορίες του open αγώνα:

 • Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια) 17-18 ετών
 • Α1 Ανδρών 19-29 ετών
 • Α2 Ανδρών 30-39 ετών
 • Β1 Βετεράνων 40-49 ετών
 • Β2 Βετεράνων 50+
 • Γ: Γυναικών 18+

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 • Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων εξήντα λεπτά προ της εκκίνησης
 • Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος
 • Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς, σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα
 • Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές. Οι αριθμοί θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στα σημεία που θα τους υποδειχθεί από τη γραμματεία του αγώνα
 • Με το πέρας του αγώνα θα παραδίδονται στη γραμματεία οι αριθμοί και θα επιστρέφονται τα δελτία για τη συμμετοχή των αθλητών στο γεύμα.

Έπαθλα-απονομή

 • 1ος: Χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα (αναμνηστικό)
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα (αναμνηστικό)
 • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα (αναμνηστικό)
 • 4ος,5ος,6ος: Δίπλωμα (αναμνηστικό).

Οι έξι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για τις απονομές με την ενδυμασία της ομάδας τους.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Παράταση στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης ΕΠΑΜαΘ

Super User

Συνεδριάζει το Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Super User

Πρωταθλητής στο blitz παίδων Α.Μ.-Θ. ο Σκακιστικός όμιλος Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies