INDEXANTHI.GR
Πολιτισμός

Πρεμιέρα με αλλαγή τόπου για το “Χατζιδάκειο”

Από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, ανακοινώθηκε ότι η τελετή έναρξης του «Χατζιδάκειου Φεστιβάλ – Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης στις 20:30 αντί της πλατείας Μητροπόλεως, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονας, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ξάνθης Σταύρος Κοκκινίδης και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Ιωάννης Κακάρας. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Τηλέμαχος Αρναούτογλου.

Θα ακολουθήσουν μουσικά έργα από έντεχνη-λαϊκή και παραδοσιακή ορχήστρα, από σύνολο κιθάρας, ευρωπαϊκή και παραδοσιακή χορωδία με τη συμμετοχή του Βασίλη Γισδάκη στο τραγούδι και του Δημήτριου Δημητρίου στο πιάνο.

Θα προηγηθούν δύο διαλέξεις που θα δοθούν στο Λαογραφικό Μουσείο των Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στη Γενισέα: η πρώτη (17.00-17.30) από τον Δρ. Επιστημολογίας, MSc Μαθηματικών, MSc Λογικής και Επιστημολογίας Παναγιώτη Σωτηρόπουλο με θέμα “Ψηλαφίζοντας το νόημα της μουσικής εκπαίδευσης. Εξομολογήσεις ενός νεήλυδα” και η δεύτερη από τη γραμματέα της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων Κωνσταντίνα Βρεττού με θέμα «Τα μουσικά σχολεία σε περίοδο κρίσης».

 

Σχετικά άρθρα

Κώστας Καβανόζης και “Χαρτόκουτο” στο “Δύο”

Super User

Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου: Οι εκδηλώσεις της ημέρας

Super User

Συναυλία με πιάνο και σαξόφωνο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies