INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ψήφισμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για τον συλληφθέντα αφισοκολλητή

Το ακόλουθο «ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης» προς τον συλληφθέντα αφισοκολλητή Παντελή Αποστολίδη που δικάζεται σήμερα, εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης:

Στις 18 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης μέρα μεσημέρι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα ο Παντελής Αποστολίδης, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.). Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης, ενώ κατασχέθηκαν και οι αφίσες με αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό περιεχόμενο που κατείχε. Η δίκη του ορίστηκε στις 24 Σεπτέμβρη 2014.

Απέναντι στον προφανή στόχο της φίμωσης του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που εξυπηρετεί η εν λόγω δίωξη και με την πεποίθηση ότι η αφισοκόλληση με πολιτικό περιεχόμενο αποτελεί ιστορικά -και ιδιαίτερα σήμερα- κομβικής σημασίας αποτύπωση των κοινωνικών και συλλογικών διεκδικήσεων όλων των καταπιεσμένων και εκδήλωση του συνταγματικού δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης και διάδοσης της γνώμης αλλά και της ελευθερίας του τύπου, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον διωκόμενο Παντελή Αποστολίδη και ζητάμε την αθώωσή του.

Υπερασπιζόμαστε όλους όσους υφίστανται διώξεις για τη δράση τους ενάντια στον φασισμό που απειλεί την ελληνική κοινωνία, μαχαιρώνει Έλληνες και μετανάστες εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους με τις διώξεις τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη στους φασίστες.

 

Σχετικά άρθρα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη

Super User

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Δεκέμβριο

Super User

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Μάιο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies