INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Χωρίς σχόλια

Κάποιος “άνθρωπος” με κτηνώδη ένστικτα έσυρε σκύλο με φορτηγάκι στη θλιβερή ιστορία των προηγούμενων ημερών, ο δήμος Τοπείρου άφησε άφωνους τους πάντες προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του(!), ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης απαντά και ο ΣυΡιζΑ Ξάνθης σχολιάζει. Παραθέτουμε τις τρεις ανακοινώσεις:

Δήμος Τοπείρου

Σχετικά με τη φωτογραφία που απεικονίζει σκύλο δεμένο που τον σέρνει φορτηγάκι η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, σας γνωρίζουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και τον απομάκρυνε ο συγκεκριμένος οδηγός με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει.

Φ.Ο.Ξ.

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε για το Δελτίο Τύπου που έχει αποσταλεί από τον Δήμο Τοπείρου στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία του Φ.Ο.Ξ. στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, μετά από τη δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει ένα αυτοκίνητο να “σέρνει” έναν σκύλο στο χωριό Εύλαλο που βρίσκεται στα Διοικητικά όρια του Δήμου Τοπείρου.

Μας προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συγκαλύψει το γεγονός και να προστατέψει τον ύποπτο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ποινικό αδίκημα. Δεν τιμούν ούτε την περιοχή, ούτε τους κατοίκους της τέτοιες πράξεις από τους αιρετούς. Αν οι κύριοι του Δήμου Τοπείρου είναι σύσσωμοι αυτόπτες μάρτυρες να περάσουν από την Εισαγγελία και να καταθέσουν. Δελτία τύπου τέτοιου είδους μόνο ύποπτα μπορούν να χαρακτηριστούν σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητά τους.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος που συνέταξε το εν λόγω κείμενο;

Έγινε, μήπως, Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο;

Ανέλαβαν οι τοπικοί άρχοντες αυτόκλητα την υπεράσπιση των δημοτών τους όταν αυτοί εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα;

Αφού ενδιαφέρεται τόσο ο Δήμος για τα ζώα, καλό θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε αυτά βάσει του Νόμου 4039/12. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τοπείρου είναι ο μόνος Δήμος του Νομού Ξάνθης που δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις Δήμους.

Ας αφήσει, λοιπόν, την παροχή διευκρινήσεων – κάλυψης σε ποινικές υποθέσεις στους Αρμόδιους και ας ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει του Νόμου.

Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, ειδικά μετά από αυτή την ανακοίνωση, και ζητούμε από κάθε ευσυνείδητο πολίτη που γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να το καταθέσει στις Αρμόδιες Αρχές.

ΣυΡιζΑ

Σφοδρή κατακραυγή και έντονες αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει το περιστατικό με τον δημότη(!) Τοπείρου ο οποίος έσερνε έναν σκύλο με το φορτηγάκι του. Μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου με την οποία αποδέχεται ως φυσιολογικό, τα νεκρά ζώα της περιοχής να σέρνονται πίσω από αυτοκίνητα. Η πράξη αυτή που έγινε γνωστή μέσω μιας φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες 2 μέρες, έχει προκαλέσει φρίκη στους συμπολίτες μας καθώς και έντονο προβληματισμό για την τύχη των αδέσποτων και την ελλιπή μέριμνα που υφίσταται για αυτά.

Αντίστοιχα με τον Δήμο Τοπείρου και ο Δήμος Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία συνεχώς και πληθαίνουν, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή του, καθώς δεν υφίστανται οι κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων ούτε όμως και η απαραίτητη ενημέρωση του κοινού ώστε να αποφευχθούν νέα κρούσματα στο μέλλον.

Τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος έχει ξοδέψει υπέρογκα ποσά σε “καλλιτεχνικά” δρώμενα χαμηλής απήχησης από την κοινωνία της Ξάνθης (playback συναυλία Κ. Μαρτάκη κόστους 9.000 ευρώ, cd Γ. Σαββιδάκη σε παιδικούς σταθμούς, 4.500 ευρώ). Κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν έχει παρθεί για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη μας, εξαιρώντας βέβαια την υπερπροσπάθεια των συλλογικοτήτων, όπως ο ΦΟΞ, που όμως είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στον όγκο των περιστατικών.

Ο πολιτισμός απέχει μακράν, των δημοτικών αρχών. Οι δημότες στην πλειοψηφία τους όμως όχι.

 

 

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος Τοπικές Μονάδες Υγείας – Εγγραφές σε παιδίατρο

Super User

Ανακοίνωση για την “e-value”

Super User

Κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης για συμμετοχή στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies