INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

«Πάμε να τους σταματήσουμε ξανά» αύριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα απευθύνει για αύριο το συντονιστικό του δικτύου 50 συλλόγων και φορέων δυτικής Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατασκευή του Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας δίπλα στο «Τιτάν», με το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Δήμοι και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας-ένας αρχίζουν να ομολογούν και να συμφωνούν με όσα εδώ και δύο χρόνια το «Δίκτυο 50» λέει: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ορθή διαχείριση των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία.

Τελευταία ο δήμος Λαγκαδά και ο δήμος Θέρμης είπαν όχι σε αυτό τον άθλιο περιφερειακό σχεδιασμό και στα υπέρμετρα έργα του. Μήπως τελικά ο δήμος Παύλου Μελά θα καταντήσει να είναι ο μόνος τελικά, ο οποίος συναινεί και συμμετέχει στην αντιδημοκρατική επιβολή του Σ.Μ.Α. στην Ευκαρπία που προωθεί ο Γεράνης με τον Ζουρνά και την κλειστή παρέα τους; Και αυτό, ενώ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση κατά του έργου, για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποχώρηση από το σύνδεσμο ΟΤΑ-ΦΟΔΣΑ; Για ποιο λόγο δεν πιέστηκε ο σύνδεσμος ΟΤΑ-ΦΟΔΣΑ για ειδική συνεδρίαση; Μήπως εμείς τελικά θα πληρώσουμε τη νύφη;

Επιμένουν στο να εξυπηρετούν το λόμπι της καύσης και να αντιμάχονται την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων με τα Μ.Α.Τ. και την αστυνομία! Επιμένουν και επιδιώκουν την καύση σύμμεικτων των σκουπιδιών, στο βωμό των κερδών του Φούχτελ . Εμείς πιστεύουμε πως τα σκουπίδια είναι θησαυρός για τον πολίτη. Πως η διαχείρισή τους από τους ίδιους τους δήμους θα έχει μόνο πολλαπλό κέρδος για όλους τους κατοίκους.

Το «Δίκτυο 50» με νέα ορμή αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες και ξεκινά την αντεπίθεση, μιας και ο Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. (ό,τι έχει απομείνει από αυτόν) καταστρέφει, ισοπεδώνει ένα ολόκληρο βουνό, ολοκληρώνοντας την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ευκαρπίας και του δήμου Παύλου Μελά.

Καλούμε τους κατοίκους, τους συλλόγους, τους φορείς, τις οργανώσεις και τις παρατάξεις του δήμου να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, όπου θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του σχεδιαζόμενου γιγάντιου Σ.Μ.Α. δίπλα στο «Τιτάν», την καύση, αλλά και μέτρα για το σταμάτημα των εργασιών, την οριστική ματαίωση του περιβαλλοντοκτόνου έργου κ.ά. Εκεί θα ειπωθούν οι αλήθειες και οι φόβοι που αποκαλύπτονται πλέον φανερά και πρέπει να μάθει ο κόσμος. Τέλος καλούμε τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους να μην αποσιωπούν και επιτέλους να προβάλουν την αλήθεια στο λαό της πόλης, όπως δειλά άρχισαν να το κάνουν τελευταία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι :

Dr . Κώστας Νικολάου, Χημικός Περιβάλλοντος

Κοσμάς Καζάνας, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος

Μηνάς Μοναστηρίδης, Εκτελεστική Επιτροπή Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.

και εκπρόσωποι από το συντονιστικό του «Δικτύου 50».

Σχετικά άρθρα

Δελτίο εργατικής αντιπληροφόρησης

Super User

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για την Coca Cola

Super User

Εφιαλτικό: «Όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι»!

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies