INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Αιτία πολέμου για τους Sioux η απόφαση Trump – ανακοίνωση του Ιθαγενικού Περιβαλλοντικού Δικτύου

Το κακό ξεκίνησε, ο Trump έδωσε διαταγή για την κατασκευή του ρατσιστικού τείχους και των αγωγών Κeystone και Dakota, η κόλαση του άγριου εθνοκαπιταλισμού παίρνει τη μορφή ενός τέρατος οργουελιανής έμπνευσης, ο πλανήτης βρίσκεται στα χέρια ενός μανιακού και οι στίχοι των King Crimson στο Εpitaph “το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των ηλιθίων” δεν είναι μόνο τραγικά επίκαιροι μετά από τόσα χρόνια…

Είναι και τρομακτικοί, γιατί μετά από τόση οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στον πλανήτη, η γνώση, η λογική και σοφία είναι ανθρώπινα “άχρηστα προϊόντα” στο κεφάλι ενός φανατικού του πετρελαίου και του τσιμέντου, στο μυαλό ενός αμόρφωτου και απολίτικου. Η ανθρωπότητα επιστρέφει σιγά-σιγά στο στάδιο τής αμοιβάδας, στον χυλό ενός χαώδους εθνοκαπιταλισμού σαν αυτόν των Η.Π.Α. για τη “μεγάλη Αμερική”, για το αμερικανικό όνειρο των καταθλιπτικών μικροαστών της μεσαίας τάξης. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι Sioux καλούν όλα τα μέλη τους και τους αλληλέγγυους να επιστρέψουν στον καταυλισμό του Standing Rock και να δικτυωθούν με τη διοργάνωση ενός άλλου καταυλισμού στη Florida.

Ανακοίνωση του Ιθαγενικου Περιβαλλοντικού Δικτύου (Ιndigenous Environmental Network)

Η ακόλουθη είναι μια δήλωση από τον Tom BK Goldtooth, τον εκτελεστικό διευθυντή του Περιβαλλοντικού Δικτύου των Αυτοχθόνων:

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Trump υπέγραψε πέντε εκτελεστικές δράσεις, δύο από τις οποίες θα προωθήσουν την κατασκευή των αμφιλεγόμενων αγωγών Keystone XL και Dakota. Τα άλλα τρία μνημόνια θα χρησιμεύσουν για να επισπεύσουν τις περιβαλλοντικές αξιολογήσεις για έργα “υψηλής προτεραιότητας”. Το Αυτόχθονο Δίκτυο Περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά θορυβημένο με την ανακοίνωση του προέδρου Donald Trump για τα δύο εκτελεστικά διατάγματα που θέτουν τις βάσεις για την έγκριση των βρώμικων έργων των ενεργειακών αγωγών του TransCanada Keystone XL και τού Dakota Access Pipeline.

Η μόνιμη φυλή Sioux τού Standing Rock και οι άλλες φυλές των Sioux, ως κυρίαρχα ινδιάνικα έθνη, δεν ρωτήθηκαν ποτέ από τη διοίκηση τού Trump για αυτή την απόφαση που παραβιάζει περαιτέρω τα δικαιώματα και τη συνθήκη των λαών Lakota, Nakota καί Dakota. Ο Trump φανερώνει τον αληθινό εαυτό του, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το σκοτάδι των αγωγών τού “Μαύρου φιδιού” που διασχίζουν όλα τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλούσια τοπία των λιβαδιών στα εδάφη της Αμερικής.

Αυτές οι ενέργειες του προέδρου Trump είναι παρανοϊκές και ακραίες και τίποτα λιγότερο από επιθέσεις στις πατρίδες των προγόνων μας ως αυτόχθονες λαούς. Οι ενέργειες από τον πρόεδρο σήμερα, δείχνουν ότι αυτή η εξουσία τους είναι περισσότερο από πρόθυμη να παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο που είχε ως στόχο την προστασία των αυτοχθόνων δικαιωμάτων, τα συνολικά για όλους ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τη συνολική ασφάλεια των κοινοτήτων από τα οφέλη της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων.

Δεν θα πρέπει να αγνοηθούν οι επιθέσεις αυτές και ουτε θα τις αγνοήσουμε. Η αντίδρασή μας θα είναι ισχυρότερη από ποτέ και είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απερίσκεπτη απόφαση που στάλθηκε από τον Τράμπ και τη διοίκησή του. Αν ό Trump δεν υποχωρήσει από την εφαρμογή αυτών των διαταγών, αυτό θα οδηγήσει σε πιο μαζική κινητοποίηση και πολιτική ανυπακοή σε μια κλίμακα πού ποτέ δεν έχει δει κανένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που κάθεται στην καρέκλα του.

πηγή: indymedia

 

Σχετικά άρθρα

Δεκάδες επιζήσαντες του ολοκαυτώματος καλούν σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ

Super User

Διαπιστευτήρια μέχρι τα πέρατα του κόσμου…

Super User

“Ο αθώος λαός”…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies