INDEXANTHI.GR
Διάφορα

O Π. Καμμένος θέλει υποχρεωτικά τις φτωχές γυναίκες στον στρατό για να εκπαιδευτούν στον πόλεμο κατά του εχθρού λαού

Οι Τσίπρας-Καμμένος οραματίζονται μια Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων. Δεν σταματούν οι σχεδιασμοί τους στο νομοσχέδιο για τη θητεία, καθώς ακολουθούν πλήθος νόμων-ρυθμίσεων. Ξεχωρίζουμε το δημοσίευμα για τη στράτευση των γυναικών, την παλλαϊκή άμυνα, την πολεμική βιομηχανία, την αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης (και τη σχέση της με την πολεμική βιομηχανία), με προσανατολισμό ένα νέο αστικό παραγωγικό μοντέλο, διεθνοποιημένο, ενταγμένο στην νέα τάξη πραγμάτων και τους πολέμους της. Και όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Κώστα Ήσυχου, ενσωματώνουν ακόμη και τις απαιτήσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Όλη η δημόσια κουβέντα του αστικού πολιτικού κόσμου και όσες διαφωνίες υπάρχουν αφορούν αυτές τις εξαγγελίες. Για το ίδιο το νομοσχέδιο δεν μιλάει κανείς, η συμφωνία είναι δεδομένη.

Στράτευση στις γυναίκες

Πρόκειται για ένα ακόμη σοβαρό ταξικό μέτρο που στοχεύει στην συνολική στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας μας με ορίζοντα μια Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων, με έμφαση στην εργασιακή εκμετάλλευση. Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην αστυνομία, την πυροσβεστική και στο λιμενικό σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες

Το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των ενόπλων δυνάμεων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων.

Η βασική δικαιολογία του Πάνου Καμμένου για να προωθήσει τη στράτευση των γυναικών είναι οι ελλείψεις στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, η επάνδρωση μονάδων που βρίσκονται στο ιστορικά καλύτερο επίπεδο τους τα τελευταία χρόνια. Γιατί επομένως ο πήχης πρέπει να μπει στο επίπεδο της πολεμικής επάνδρωσης; Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Χρυσής Αυγής και των γνωστών πολεμοκάπηλων–μιλιταριστικών κύκλων!

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο ΥΕθΑ Π. Καμμένος θέλει πολεμιστές τις γυναίκες στις δυνάμεις καταστολής. Η υποχρεωτική στράτευση των φτωχών γυναικών προκειμένου να συμμετάσχουν στους επόμενους διαγωνισμούς για να διεκδικήσουν θέση εργασίας σε αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική, ουσιαστικά ακολουθεί το μοντέλο πρόσληψης σε ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ. Τα συγκεκριμένα σώματα που δημιουργήθηκαν-αναβαθμίστηκαν μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, είχαν ως όρο πρόσληψης την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στις ειδικές δυνάμεις, ώστε να αναλάβουν συγκεκριμένο ρόλο στη στυγνή καταστολή των κοινωνικών κινημάτων (δείτε τι ισχύει για τους αστυνομικούς: όσοι έχουν ενταχθεί με το σύστημα των πανελλήνιων δεν έχουν υπηρετήσει στρατιωτική θητεία, γιατί κάνουν δύο ή τέσσερα χρόνια σχολή που περιλαμβάνει και το κομμάτι της στρατιωτική εκπαίδευσης. Οι υπόλοιποι -ειδικοί φρουροί και είναι πάρα πολλοί- έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι αξιωματικοί, καταδρομείς, πεζοναύτες κτλ. Μάλιστα ήταν προϋπόθεση για να μπουν στην ΕΛΑΣ και υπήρχε ανάλογη μοριοδότηση!).

Αξίζει να τονίσουμε τέλος την προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να αποδείξει ότι η στράτευση των γυναικών είναι ανάγκη της εποχής αλλά και δεδομένο των σύγχρονων στρατών, επιχειρώντας μάλιστα μια άνευ προηγουμένου ακροδεξιά πολιτική ταχυδακτυλουργία εκμεταλλευόμενος το παράδειγμα των αγωνιστριών της Ροζάβα. Όντως είναι σύγχρονη τάση των ιμπεριαλιστικών στρατών να αναζητούν δωρεάν κρέας για τα κανόνια τους, επαναφέροντας την υποχρεωτική στράτευση, στρατολογώντας τις γυναίκες, ρίχνοντάς τες στην πρώτη γραμμή των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων (αποφάσεις αμερικανικού-βρετανικού στρατού). Οι γυναίκες όμως στην Ροζάβα, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, αγωνίζονται για τα παιδιά τους, τα σπίτια τους, ενάντια στην κατοχή και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια στα φασιστικά τάγματα εφόδου, υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της κοινωνικής τους αυτοοργάνωσης και διεκδικούν με το όπλο στο χέρι την κοινωνική απελευθέρωση. Ο Πάνος Καμμένος όμως εξωθεί τις γυναίκες στον στρατό που βγήκε ως δύναμη καταστολής πλήθους εναντίον του εργαζόμενου λαού μας και συμμετέχει στον αηδιαστικό πόλεμο κατά των μεταναστών. Πολεμά σε άδικους και βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Συνέβαλε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Λιβύης. Προστατεύει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και διεκδικεί συμβόλαια για εργολάβους-ξενοδόχους. Ενισχύει τους φασίστες της Ουκρανίας και δρα στο πλευρό χρυσαυγίτικων και εθνικιστικών στρατιωτικών σχηματισμών (λέσχες εφέδρων). Βάζει πλάτη στην Τουρκία του Ερντογάν που δολοφονεί Κούρδους αγωνιστές και στηρίζει το ISIS που ηττήθηκε από τις υπέροχες αντάρτισσες και αντάρτες στο Κομπάνι!

Τι δουλειά έχουν οι γυναίκες σε αυτό τον στρατό;

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 

Σχετικά άρθρα

Η Π.Α.Μ.-Θ. για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Super User

Για τον νεκρό Αλβανό στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων

Super User

Προμήθεια απορριμματοφόρων και κάδων ανακύκλωσης από την Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies