INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Όσο η κοινωνία γκρεμίζεται τόσο ορθώνονται οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών

Βάσεις 2016: Η άνοδος στις στρατιωτικές σχολές απηχεί την κάθοδο των εργατικών δικαιωμάτων και την καλλιέργεια συνείδησης πραιτοριανού, φθηνού και αναλώσιμου, αλλά και τόσο εχθρικού προς τους εργαζόμενους. Είναι μια επιλογή με τεράστιο προσωπικό και κοινωνικό κόστος, για την οποία γρήγορα μετανιώνουν!

Ας αφήσουν στην άκρη οι μιλιταριστές, οι φασίστες και οι εθνικιστές τους πανηγυρισμούς για την άνοδο των βάσεων στις στρατιωτικές σχολές. Γιατί αυτή δεν καταγράφει καμιά “φιλοπατρία και καμιά άνοδο των πατριωτικών αισθημάτων“. Τον φιλοτομαρισμό αποδεικνύει, την καλλιέργεια των πιο ταπεινών αισθημάτων και ενστίκτων επιβίωσης σε μια κοινωνία που βουλιάζει στενάζοντας κάτω από το βάρος των μνημονίων και της ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ.

Η ανεργία, η περιθωριοποίηση, η ανασφάλεια, η νέα μετανάστευση -μεταξύ των οποίων και χιλιάδων επιστημόνων- είναι η πηγή στρατολόγησης των νέων μισθοφόρων. Με έντονο το στοιχείο του ατομισμού και του ανταγωνισμού, με γυρισμένη την πλάτη στις κοινωνικές διεκδικήσεις και τους αγώνες, με το δόγμα “ζήσε εσύ και άσε τους άλλους να πεθάνουν“, με εξαφανισμένη -κάτω από τις ερπύστριες του μονόδρομου της Ε.Ε. και του ευρώ- την ελπίδα ότι “τα πράγματα μπορεί να πάνε αλλιώς” θέλει το σύστημα εξουσίας τη νεολαία για να στρατολογεί τους πραιτοριανούς του.

Από εκεί λοιπόν και με αυτά τα χαρακτηριστικά επιχειρούν η κυβέρνηση, το Ν.Α.Τ.Ο. και ο ευρωστρατός να στρατολογήσουν τους νέους μισθοφόρους, όχι μόνο τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, αλλά και τους χίλιους νέους μισθοφόρους στρατιώτες (Ο.Β.Α.) που θα αμείβονται με 600 ευρώ για εξάμηνη σύμβαση που το πολύ να ανανεωθεί για τρία χρόνια. Όλο και πιο φθηνοί, όλο και πιο αναλώσιμοι, όλο και πιο υποταγμένοι, όλο και πιο επικίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα.

Γιατί όλοι αυτοί που επέλεξαν τις στρατιωτικές σχολές γνωρίζουν τι γίνεται εκεί, ότι δηλαδή θα υποστούν τα 25 καψόνια από τους παλαιότερους, πριν έρθει η σειρά τους να βασανίσουν αυτοί τους “νέους”!

Γιατί όλοι αυτοί που επέλεξαν τις στρατιωτικές σχολές γνωρίζουν ποιος είναι πλέον ο ρόλος του ελληνικού στρατού, του Ν.Α.Τ.Ο. και του ευρωστρατού που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος: ότι το επάγγελμα που διάλεξαν(;) τους θέλει επικεφαλής στρατιωτικών δυνάμεων που εντάσσονται ως δύναμη καταστολής πλήθους για να εφαρμόσουν τα δόγματα πολέμου-καταστολής με σκοπό να τσακίσουν τους κοινωνικούς αγώνες, για να επιβληθούν στον φίλο, αδελφό, εργαζόμενο πατέρα τους τα μνημόνια και η δουλοποίηση των εργαζομένων.

Ότι οι πόλεμοι που λαμβάνουν μέρος δεν είναι “ανθρωπιστικές επεμβάσεις” αλλά είναι βρώμικες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αρπάζουν τον πλούτο των λαών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, διαλύουν χώρες, προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς, εναντίον των οποίων θα βρεθούν ξανά οι ίδιοι υπερασπίζοντας την Ευρώπη-φρούριο. Κατάληξη αυτής της διαδικασίας είναι τα στρατόπεδα μεταναστών-προσφύγων όπου φυλακίζονται με μόνη κατηγορία ότι υπήρξαν θύματα των έργων και της αποστολής και των Ελλήνων αξιωματικών-υπαξιωματικών.

Γιατί η συμμετοχή-συνενοχή στις επεμβάσεις είναι καθοριστική είτε υπηρετείτε στους στόλους που περιπολούν σε ξένα χωρικά ύδατα, είτε στα AWACS που εντοπίζουν στόχους για να βομβαρδίσουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, είτε εφοδιάζετε τα βομβαρδιστικά τους στη βάση του Άραξου και αλλού.

Γιατί αυτό είναι το επάγγελμα του στρατιωτικού, αυτή είναι η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν:

  • Η βάση στη Σχολή Ευελπίδων (όπλα) που ήταν το 2015 στα 16.064 μόρια, κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα και «κλείδωσε» στα 16.095. Η βάση εισαγωγής στην Σχολή Ευελπίδων (σώματα) κατέγραψε πέρυσι σημαντική πτώση και «κλείδωσε» στα 17.355 μόρια. Φέτος ανέβηκε περίπου 300 μόρια, 17.642.
  • Η Σχολή Ικάρων (ιπτάμενοι) ήταν πέρυσι στα 17.189 μόρια και φέτος κατέγραψε αύξηση της τάξεως των 600 μορίων, 17.786. Οι μηχανικοί στη Σχολή Ικάρων μπήκαν το 2015 με 18.904 μόρια, ενώ φέτος «κλείδωσε» στα 18.625. Η Σ.Τ.Υ.Α. στα 16.348.
  • Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (μάχιμοι) είχε βάση εισαγωγής τα 17.389 μόρια, ενώ φέτος 17.662 μόρια.
  • Η Σ.Μ.Υ. (όπλα) είναι φέτος στα 14.532 και σώματα 15.678, ενώ η Σ.Μ.Υ.Ν. 11.036.
  • Όσον αφορά στις αστυνομικές σχολές, η σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας «κλείδωσε» πέρυσι στα 16.881 μόρια ενώ φέτος στα 17.896, 1000 μόρια πάνω.
  • Η σχολή αστυφυλάκων ήταν στα 16.169 μόρια ενώ φέτος 16.388.
  • Η σχολή πυροσβεστών «κλείδωσε» φέτος στα 16.689 μόρια.

Εμείς καλούμε τη νεολαία να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της και όχι να γίνει μισθοφόρος πραιτοριανός των πλουσίων, χακί μπάτσος και στρατιωτικοποιημένος αστυνομικός που θα τσακίζει τους εργατικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα που αμφισβητούν, διεκδικούν και παλεύουν για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 

Σχετικά άρθρα

Αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο

Super User

1.081.064 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Super User

Εργασιακό δελτίο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies