Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το βράδυ (20.30) της Τρίτης 22 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η τοπική Ε.Λ.Μ.Ε., ανακοινώνοντας τα εξής:
Την Τρίτη 22/7/2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την κατάργηση δύο σημαντικών ειδικοτήτων και τομέων (υγείας–πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής–κομμωτικής) των ΕπαΛ και των ΕπαΣ με την ταυτόχρονη απομάκρυνση μέσω διαθεσιμότητας/απόλυσης συναδέλφων και συναδελφισσών μας.
Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση έχει προχωρήσει όχι μόνο στις διαθεσιμότητες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα Α.Ε.Ι., στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες και σε μια σειρά άλλους κλάδους εργαζομένων του δημοσίου στοχεύοντας στην άρση της μονιμότητας και το άνοιγμα του δρόμου προς μαζικές απολύσεις το επόμενο διάστημα. Παράλληλα με σειρά νομοθετημάτων διαλύει τη δημόσια παιδεία και πετά τους μαθητές και τις μαθήτριες έξω από το δημόσιο σχολείο στη μαθητεία και την εκμετάλλευση. Συνεχίζοντας όλον αυτό το χρόνο το καταστροφικό της έργο, η κυβέρνηση ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ενώ η δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο φανερή και η ταυτόχρονη διάλυση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων έχει γυρίσει τον κόσμο της εργασίας έναν αιώνα πίσω.
Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22/7/2014, στις 8:30μμ, στην κεντρική πλατεία με στερεοφωνική εγκατάσταση και ενημερωτικά φυλλάδια.
- Για να μην απολυθεί κανείς/καμιά εκπαιδευτικός
- Ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις
- Ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας
- Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης
- Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους
- Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού
- Κανείς μαθητής/μαθήτρια, κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν περισσεύει


