INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Συνάντηση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το ναυάγιο του “Sea Diamond”

Άρκεσε μία καθησυχαστική και με θολές υποσχέσεις συνάντηση με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για να αλλάξει το ύφος των ανακοινώσεων (σ.σ. είναι καταγεγραμμένες στο indexanthi.gr) και ο τρόπος θέασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond”. Ιδού το σχετικό δελτίο τύπου της επιτροπής:

Συνάντηση εργασίας με θέμα το ναυάγιο του “Sea Diamond” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ιωάννη Τσιρώνη, του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Ιωάννη Θεοτοκά, του βουλευτή Κυκλάδων του ΣυΡιζΑ Νικόλαου Συρμαλένιου, της προϊσταμένης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκπροσώπων των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, του δημάρχου Θήρας, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του “Sea Diamond”. Η συνάντηση οργανώθηκε με κοινή πρωτοβουλία του κ. Θεοτοκά και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Πελέκη.

Για πρώτη φορά, ύστερα από σχεδόν εννιά χρόνια από τη βύθιση του Κ/Ζ “Sea Diamond”, οι φορείς της Σαντορίνης καταφέραμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε ταυτόχρονα, στο ίδιο τραπέζι, τόσο με τον υπουργό Ναυτιλίας όσο και τον υπουργό Περιβάλλοντος για το θέμα του ναυαγίου. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο υπουργοί, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, συμφώνησαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για σωστή διαχείριση, αντιμετώπιση και ανέλκυση του ναυαγίου του “Sea Diamond” και αυτή θα αποτελεί στο εξής τη βάση για συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ύστερα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, συμφωνήθηκε να συσταθεί ενιαίος φορέας για την ανέλκυση του “Sea Diamond” με συμμετέχοντες από όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, τον δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Ο φορέας αυτός, με κατάλληλη μορφή που σύντομα θα αποφασιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει ταχύτερα τις διαδικασίες, να λάβει αποφάσεις και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της ανέλκυσης του “Sea Diamond”, υποβοηθώντας έτσι σημαντικά το έργο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας το οποίο έχει εκδηλώσει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μόνο του αυτό το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών καλωσορίζουμε τη βούληση της πολιτείας να πάρει στα χέρια της την υπόθεση του ναυαγίου του “Sea Diamond”. Σύσσωμος ο θηραϊκός λαός, δικαιωμένος από τις μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις, συνεχίζει να διεκδικεί σθεναρά την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου και τοξικού ναυαγίου από τη θάλασσα που μας θρέφει και μας αγκαλιάζει. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ό,τι μας ανήκει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλλάξουμε τη δημοφιλέστερη καλντέρα από το ρυπογόνο ναυάγιο που κάποιοι ύπουλα μας άφησαν ως ευχαριστήριο για τη βοήθεια που τους προσφέραμε στη διάσωση επιβατών και πληρώματος του “Sea Diamond”.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι Θηραίοι πολίτες δεν ξεχνάμε και δεν παραιτούμαστε!

 

Σχετικά άρθρα

Έλληνες πανεπιστημιακοί υπέρ των διωκόμενων Τούρκων ακαδημαϊκών

Super User

Η Π.Α.Μ.-Θ. για τη “Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών”

Super User

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies