INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

Ανώτεροι του Μακιαβέλι

Αυτοί που κάνουν πως κυβερνούν, έχουν παραδοθεί και έχουν παραδώσει την πραγματική εξουσία στο Βερολίνο, αυτά είναι γνωστά. Δεν δείχνουν να ενοχλούνται πλέον καθόλου από αυτό. Άλλωστε λένε, αν σκοτώσεις μια φορά, είναι πιο εύκολο να το επαναλάβεις. Οπότε έχουν επικεντρωθεί στη διανομή των κουρελιών του κράτους, απομυζούν τους τελευταίους χυμούς του, σαν γύπες που σαρώνουν τα πτώματα στις αφρικανικές πεδιάδες.

Όλη τους η λειτουργία επικεντρώνεται σε αυτό το σκοπό, αποθεώνοντας την πολιτική των μεθοδεύσεων, της μπλόφας, της αδιαφάνειας, αλλά και του φόβου.

Μετά τους κούφιους λεονταρισμούς της περσινής διαπραγμάτευσης που από πίσω της δεν υπήρχε παρά το απόλυτο, εγκληματικό στρατηγικό κενό, φτάσαμε σε διαρροές και ψευτοπαληκαρισμούς που θα καταλήξουν σε νέα φοροεπιδρομή.

Ο χειρισμός του προσφυγικού και η επιχειρούμενη τις τελευταίες εβδομάδες χειραγώγηση του λαού θα έκαναν τον Μακιαβέλι να ντρέπεται και να αισθάνεται ελλειμματικός. Οι πρόσφυγες αφημένοι στην τύχη τους, το κράτος επιδεικτικά απόν, με μόνο στόχο το αναπόφευκτο ξέσπασμα ταραχών! Στοχοποίηση των προσφύγων προκειμένου να νομιμοποιηθεί στα μάτια του κόσμου η απάνθρωπη (και ας μην το ξεχνάμε, παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο) συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

Αδιαφορούν εάν εκφασίζεται με ταχύτητα ο πληθυσμός και εάν αποσταθεροποιείται η κοινωνία ή και το κράτος! Αδιαφάνεια και συσκότιση παντού, κανείς δεν ενημερώνει τις τοπικές κοινωνίες για το τι πρόκειται να συμβεί. Ο τρόπος που δημιουργήθηκε η δομή της ΒΙΑΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αλλάζει δραματικά ο χαρακτήρας ενός νησιού με τη δημιουργία μιας φυλακής τύπου Γκουαντάναμο και ουδείς -ούτε ο βουλευτής- αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν.

Και τέλος, ο φόβος. Το όπλο που χρησιμοποιούν τα καθεστώτα όταν η στάθμη του υπόλοιπου οπλοστασίου κατεβαίνει επικίνδυνα. Φόβος και αυταρχοποίηση είτε αφορά τη χρήση των ΜΑΤ, είτε την ανάσυρση ξεχασμένων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα! Διαρροές για συλλήψεις αλληλέγγυων που καταγγέλλουν τη συμφωνία, με πρόσχημα ότι υποκινούν τους πρόσφυγες. Κλίμα γενικευμένης στρατοκρατίας με ελικόπτερα και αεροσκάφη να υπερίπτανται και τις δυνάμεις της FRONTEX να έχουν καταλάβει ευαίσθητες κρατικές λειτουργίες. Στόχος να φοβηθεί ο πληθυσμός. Συναίσθημα πολλαπλά χρήσιμο ενόψει και του νέου φορολογικού Αρμαγεδδώνα που έρχεται.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία, αλλά για τους αντίθετους λόγους από αυτούς που αναμενόταν. Σίγουρα θα αποτελέσει από τις σκοτεινότερες και πιο ντροπιαστικές σελίδες της σύχρονης πολιτικής ιστορίας.

Σιδέρης Τσούρος – aplotaria

 

Σχετικά άρθρα

Ο «Ταξιτζής» και το τέρας του φασισμού

Super User

Η διύλιση του κώνωπος και η κατάποση της καμήλου

Super User

Σχόλιο της Φ.Ε.Ξ. για τον Κώστα Λαχά

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies