INDEXANTHI.GR
Πολιτική

«Ανακατατάξεις στον δήμο Τοπείρου»

Η παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου Τοπείρου και η ανεξαρτητοποίησή του Ν. Κιατίπη, προέδρου της ΝοΔΕ Ξάνθης, συνοδεύτηκε με μια επιστολή παραίτησης γεμάτη πικρία και απογοήτευση.

Ο πρόεδρος της ΝoΔΕ κάνοντας μια εκτενή αναδρομή της πορείας του στη «Δημοτική Αλλαγή», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του για την «στέρηση οράματος και πραγματικής βούλησης για την δημιουργία ενός νέου Τοπείρου».

 

Παράλληλα, παραδέχεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε εσωστρέφεια και διαμάχες με αποτέλεσμα να χαθούν και οι ευκαιρίες για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του Τοπείρου. Όσο ειλικρινής και να είναι η επιστολή του προέδρου της ΝoΔΕ, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι προέβη στη συγκεκριμένη δημοσίευση χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική, δεδομένου ότι από το 2010 βρισκόταν στο πλάι του Θ. Μίχογλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2016 η ΝoΔΕ Ξάνθης πραγματοποίησε επαφές στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος της, με τους τέσσερις δημάρχους και τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωσή της για τα προβλήματα του νομού. Στις συναντήσεις αυτές η ΝoΔΕ εξήρε τα στελέχη της στην τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία καθημερινά μάχονταν ενάντια στην «απραξία και αδιαφορία της κυβέρνησης».

Βέβαια, σήμερα τουλάχιστον κατάλαβε την ανεπάρκεια, την κακοδιοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την έλλειψη σχεδίου. Εύλογα, όμως, μας δημιουργείται η απορία, πώς από το 2010 που ο κ. Κιατίπης βρισκόταν στο πλευρό του κ. Μίχογλου, ποτέ δεν αναζήτησε το πρόγραμμα και το σχέδιο της παράταξης για τον δήμο, αλλά αντιλήφθηκε την ανυπαρξία τους το 2017; Εν τέλει, παραδέχεται ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας, ο σημαντικός ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη της Ν.Δ., όπως στην περίπτωση του δήμου Τοπείρου. Και προφανώς η ΝoΔΕ Ξάνθης, δια του προέδρου της, δείχνει ότι έχει αναθεωρήσει την άποψη της από τον Μάιο του 2016 που πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω συναντήσεις. Το ερώτημα είναι έχει αναθεωρήσει και για άλλους δημάρχους, με τον κ. Μίχογλου να είναι απλά ο πρώτος;

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο της ΝοΔΕ, που ακόμα και αργά αντιλήφθηκε ότι η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται όραμα και σχεδιασμό, αφού αφορά την άμεση καθημερινότητα του πολίτη. Θα τον παρακαλούσαμε όμως, ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος πια, να κάνει την απαιτούμενη αυτοκριτική, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και ως πρόεδρος της ΝοΔΕ Ξάνθης να ξεχάσει τις μεγαλοστομίες και να αναλογιστεί τις ευθύνες του κόμματός του, που οδήγησαν και την τοπική αυτοδιοίκηση στην σημερινή κατάσταση.

ΣυΡιζΑ Ξάνθης

 

Σχετικά άρθρα

Το “Πέλοτο” για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Super User

“Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους”

Super User

Ανακοίνωση των νεολαίων του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies