Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου με την κινηματογραφική ομάδα «Λοκομοτίβα» και τον Χρήστο Γιάννου, προχώρησαν στην πρώτη απόπειρα παραγωγής ταινίας μικρού μήκους.
Το σενάριο της ταινίας που έχει τον τίτλο «Οι παλαιστές» ανήκει στο συγγραφέα Θωμά Μανόπουλο και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Τη σκηνοθεσία έκαναν ο Κώστας Σταματόπουλος και ο Σήφης Στάμου.
Η ταινία διαδραματίζεται στον εμφύλιο, σε μία επαρχιακή πόλη όπου καλούνται οι νέοι στη στρατολογία προς κατάταξη και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στο Ε.Α.Μ. Τους δίνεται ένα χαρτί που πρέπει να υπογράψουν και να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον κομμουνισμό. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένα παλικάρι που έχει κοντά του ένα φίλο, ο οποίος είναι συναισθηματικά αδύναμος κι έτσι καλείται ο ένας να στηρίξει τον άλλο. Μετά από πολλά επεισόδια που διαδραματίζονται στην ταινία, δεν υπογράφουν το χαρτί αυτό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν την πορεία χιλιάδων νεαρών στη Μακρόνησο.
Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Άκη Αποστολίδη, τον ήχο επιμελήθηκε ο Γιώργος Μπιμπίκος, η σκηνογραφία είναι της Άντας Γόντικα και τη διεύθυνση παραγωγής ανέλαβε η Θεοδοσία Γραμματικού. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Πέππας, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Δημήτρης Τζουμάκης και Κώστας Κοκκαράσης. Μετά την ολοκλήρωσή της, η ταινία θα συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, καθώς και τη διευκόλυνση που παρείχαν το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με το καΐκι του.


