Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους καταθέτοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα έχουν τη δυνατότητα να τα επανακυκλοφορήσουν εντός του 2018. Μέχρι τον Απρίλιο το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να φέρει σχετική διάταξη, επιτρέποντας στους οδηγούς να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας έναντι των τελών κυκλοφορίας του 2018.
Συγκεκριμένα:
- Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας
- Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας
- Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Για παράδειγμα: Επιβατικό Ι.Χ. 1.000 κ. εκ. έχει ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται άρσης ακινησίας στις 28 Ιουνίου 2018: Για ένα μήνα τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120 x (2/12) = 20 ευρώ. Για τρεις μήνες τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας είναι 120 x (4/12) = 40 ευρώ.


