INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Θερινό τμήμα χορού για νέους από το Ι.Θ.Τ.Π.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει θερινό τμήμα χορού για νέους, με σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν κοντά μέσω του χορού, να γνωρίσουν την κίνηση, τον σύγχρονο χορό και τη δημιουργική διαδικασία.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τέσσερις θεματικές ενότητες:

Τεχνική σύγχρονου χορού (τέσσερις ώρες)

  • Το μάθημα αυτό στηρίζεται στις βασικές αρχές του σύγχρονου χορού (σύστημα Limon-Release). Έχει ως στόχο να αναπτύξει ο χορευτής-μαθητής τη σχέση του με το έδαφος και να αποκτήσει συνείδηση συνολικού προσανατολισμού του σώματός του. Δίνεται έμφαση στην καθαρότητα και ποιότητα της κίνησης, στην αναλυτική προσέγγιση της τεχνικής που απαιτείται για την εφαρμογή της, καθώς και στην ενεργή συνεργασία σώματος και νου. Η συγκεκριμένη ενότητα μαθημάτων περιλαμβάνει: Ασκήσεις στο πάτωμα (floor-work) όπου μαθαίνεται η διαχείριση της έννοιας του βάρους και η μεταφορά του από διαφορετικά σημεία-επιφάνειες. Δημιουργία κινητικών συνδυασμών στο χώρο, σε διαφορετικά επίπεδα, προσεγγίζοντας με την σωστή χρήση της αναπνοής την σύνδεση και την χορευτικότητα των κινήσεων.

Αυτοσχεδιασμός (δύο ώρες)

  • Μέσω της κίνησης μπορούμε να βρούμε τρόπους να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια, τη δύναμη, την ευαισθησία και να εκφράσουμε διαφορετικές όψεις του εαυτού μας. Έτσι, το μάθημα του αυτοσχεδιασμού έχει στόχο την ανάπτυξη της προσωπικής βούλησης και επιλογής, απελευθερώνοντας εκφραστικές και κινητικές δυνατότητες, κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες. Ο χορευτής θα μάθει να ελίσσεται εύκολα αλλάζοντας επίπεδα, τρόπους στήριξης, ρυθμό, ποιότητα, δυναμική και κατευθύνσεις, αλλά και να αναπτύξει τις εκφραστικές του δυνατότητες. Η αυτοοργάνωση, η καλή χρήση του χώρου και του χρόνου, η ενέργεια, η δυναμική, η φαντασία και η δημιουργικότητα αποτελούν απαραίτητα εφόδια για κάθε χορευτή-μαθητή, ώστε να μπορεί να “εκτίθεται” με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Contact (δύο ώρες)

  • Το Contact είναι μια τεχνική χορού που βασίζεται σε δύο δυνάμεις: το βάρος και την αντίσταση. “Δίνω βάρος και παίρνω αντίσταση”. Δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερης επαφής και επικοινωνίας μεταξύ των χορευτών. Το Contact σου δίνει την ευκαιρία να έχεις συνεχή επαφή με τον παρτενέρ σου σε ένα ή περισσότερα σημεία του σώματος ενώ κινείσαι. Μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα έναν performer για να εκπαιδεύσει το σώμα του αλλά και το μυαλό του αφού μπορεί να συνδυάσει κίνηση και λόγο. Σκοπός είναι η εκμάθηση της τεχνικής να γίνεται μέσα από μία ερευνητική προσέγγιση, όπου ο χορευτής-μαθητής έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της εκπαίδευσής του από το σύγχρονο χορό με δημιουργικό τρόπο, επιτρέποντας στον εαυτό του να επανατοποθετήσει και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το χορό και την έκφραση.

Σύνθεση-χορογραφία (δύο ώρες)

  • Η κίνηση μας συνοδεύει από την αρχή ως το τέλος της ύπαρξής μας. Καθημερινά κινούμαστε συνθέτοντας, «χορογραφώντας» αυθόρμητα τις κινήσεις μας. Με βασικό μας εργαλείο τις βασικές αρχές της σύνθεσης και χορογραφίας, θα συνθέτουμε μοτίβα, φράσεις και ολόκληρες χορογραφίες αντλώντας στοιχεία από τον εσωτερικό μας κόσμο, τον κόσμο γύρω μας και χρησιμοποιώντας αφηρημένα χοροθεατρικά στοιχεία. Απώτερος στόχος είναι να σωματοποιήσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά μας.

Το κάθε μάθημα θα αποτελείται από δύο μέρη: ζέσταμα και ανάπτυξη υλικού – χορογραφία. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη και απευθύνονται σε νέους πάνω από 10 ετών που αγαπούν την κίνηση και ενδιαφέρονται να έχουν μία επαφή με τον σύγχρονο χορό. Έναρξη μαθημάτων: 10 Ιουλίου. Διάρκεια: 10 ώρες. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 25 ευρώ. Προσφορά «έρχομαι με τους φίλους μου: Φέρε, ένα, δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή που ισχύει για τα αδέρφια.

Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 09.00-21.00 στα τηλέφωνα 25410 26635 και 25410 29282 και στη γραμματεία του Ι.Θ.Τ.Π. (καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9).

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Φεβρουάριο

Super User

Οι πρόσκοποι της Ξάνθης οργανώνουν συλλογή φαρμάκων για το Νεπάλ

Super User

Χρ. Χατζόπουλος: «Η αλλαγή μπορεί να γίνει χωρίς να… ρημάξουμε τις λαϊκές αγορές»

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies