INDEXANTHI.GR
Διάφορα

“Τα κέρδη τους βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον μας”

Δασοπροστασία σημαίνει μόνιμες προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες, όχι ασφαλτόστρωση για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η “Ανταρσία στην Ξάνθη” χαιρετίζει την πολύ μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου της Θηλιάς που κάλεσε ο Ορειβατικός Σύλλογος και άλλες αθλητικές και φυσιολατρικές συλλογικότητες της Ξάνθης τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία.

Ο δρόμος έχει ήδη βγει σε δημοπρασία από το Δασαρχείο Ξάνθης με χρηματοδότηση ύψους 565.000 ευρώ της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Απέναντι σε αυτή την προκλητική εξέλιξη πάνω από χίλιοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν “Κάτω τα χέρια απ’ τη Θηλιά!”.

Είναι απολύτως σαφές ότι το έργο αυτό δεν έχει καμία σχέση ούτε με την πυρασφάλεια ούτε με τη σύνδεση των ορεινών οικισμών. Εξυπηρετεί τα στενά συμφέροντα ενός επιχειρηματία που με τη στήριξη πολιτικών παραγόντων της Δεξιάς έχει επενδύσει «εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» και εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για να γίνει η περιοχή «τουριστικός προορισμός». Τέτοιους στόχους βάζουν οι «θεσμοί», από τις Περιφέρειες και τα Δασαρχεία μέχρι την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τ. Στόχους που έρχονται καθημερινά σε σύγκρουση με τα συμφέροντα, τις ανάγκες και την ποιότητα ζωής της τεράστιας πλειονότητας του κόσμου.

Αν όντως θέλουν να προστατέψουν το περιβάλλον, αν δεν θέλουν να ξαναζήσουμε καταστροφικές πυρκαγιές όπως στο Μάτι και φονικές πλημμύρες όπως στη Μάνδρα, αν θέλουν πραγματική ασφάλεια για τους πεζοπόρους, τους ορειβάτες, τους ποδηλάτες, για τον καθένα και την καθεμιά που απολαμβάνει τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος, να σταματήσουν τις περικοπές και να προσλάβουν εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας που να φροντίζουν ακριβώς γι’ αυτές τις ανάγκες, που είναι πολλές και που δεν έχουν καμία σχέση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων του κόσμου της μειονότητας που είναι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του ορεινού όγκου, να βελτιώσουν τους υπάρχοντες επαρχιακούς δρόμους που είναι “σκοτώστρες” και να εξασφαλίσουν επιτέλους γι’ αυτό τον κόσμο φθηνά και τακτικά μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Είναι προκλητική η υποκρισία τους, από τη μια να γυρνάνε την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου κι από την άλλη να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα χατίρια τους στους “επενδυτές” με ψέματα και κοροϊδίες.

Αυτή η μεγάλη κινητοποίηση είναι κομμάτι του περιβαλλοντικού κινήματος που έφτασε στις 15 Μάρτη να κατεβάσει ενάμισι εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους όλου του κόσμου με σύνθημα “Να αλλάξουμε σύστημα, όχι πλανήτη!”. Το αίτημα της ακύρωσης της ασφαλτόστρωσης της Θηλιάς ξεσήκωσε μετά από πολύ καιρό έναν ολόκληρο κόσμο που κουβαλάει εμπειρίες από τις μάχες ενάντια στα μνημόνια, τον ρατσισμό και τους φασίστες. Η “Ανταρσία στην Ξάνθη” στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτό τον κόσμο και να δίνει μαζί του τις μάχες ενωτικά, αλλά και αιχμηρά, κοιτώντας τον εχθρό στα μάτια.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

4ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Super User

Από το αγωνιστικό μέτωπο του Σ.Ο.Ξ.

Super User

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies