INDEXANTHI.GR
Διάφορα

2ο Xanthi old city trail

Το 2ο Xanthi old city trail προκηρύσσουν για τις 10 Απριλίου ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Η επιτυχία της περσινής διοργάνωσης εκφράστηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων για τις ιδιαιτερότητες της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα. Ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον.

Καινοτομία του αγώνα είναι ότι οι αθλητές θα βρεθούν σε ένα νέο τερέν από τα συνηθισμένα που τρέχανε έως σήμερα. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα γραφικά σοκάκια και στα στενά της παλαιάς πόλης, σε δρόμους με πλακόστρωτο και σκαλοπάτια και διέρχεται μέσα από 1.200 διατηρητέα κτίσματα, μεγάλα αρχοντικά διασωζόμενα ως σήμερα, ιστορικά κτίρια τα οποία στεγάζουν το λαογραφικό μουσείο, τη δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού και περνά μπροστά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, τις μονές Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς, αλλά και σε μονοπάτια μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα παραμένει η κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο αγώνας city trail απευθύνεται σε όλους τους αθλητές δρόμου και βουνού, είτε έχουν συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο είτε όχι. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτια οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 • Επωνυμία: Xanthi old city trail
 • Ημερομηνία: Κυριακή 10 Απριλίου 2016
 • Μήκος της διαδρομής: 14.300 μέτρα
 • Τόπος διεξαγωγής: Ξάνθη
 • Ώρα έναρξης: 11.00
 • Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης
 • Διαδρομή: Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και δια της οδού Βασ. Κων/νου θα κατευθυνθούν οι δρομείς προς τον ποταμό Κόσυνθο, θα περάσουν μπροστά από το πρώην γήπεδο Α.Ο.Ξ. και εν συνεχεία θα ανηφορήσουν στον δρόμο προς την Ι.Μ. Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας και στη συνέχεια στην Ι.Μ. Παναγίας της Καλαμούς. Στη συνέχεια θα πάρουν το μονοπάτι επιστροφής προς τον οικισμό Σαμακώβ όπου -όταν εισέλθουν- θα διασχίσουν αυτόν μέσα από τα στενά σοκάκια με μικρές ανηφοροκατηφόρες και θα καταλήξουν στην καινούργια πεζογέφυρα του ποταμού Κόσυνθου. Από την πεζογέφυρα οι δρομείς θα μπουν στον οικισμό της παλιάς Ξάνθης και θα τη διασχίσουν σχεδόν όλη ξεκινώντας από το Λιμνίο, εν συνεχεία θα φθάσουν στο περιαστικό άλσος, καταλήγοντας στη λεγόμενη χαράδρα όπου θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μέσα στον χρόνο, περνώντας από απίστευτα παραδοσιακά κτίσματα, πλακόστρωτα και βρυσούλες. Οι δρομείς θα περάσουν από την κόκκινη βρύση, τις παλιές φυλακές (σημερινό τζαμί), το “Χατζιδάκειο” κέντρο πολιτισμού, τη μητρόπολη Ξάνθης και το παλιό δημαρχείο, καταλήγοντας και πάλι στην κεντρική πλατεία όπου και θα τερματίσουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την τροχαία, όπως και υγειονομική κάλυψη από το τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο http://www.xanthirunners.gr.
 • Απονομές: θα γίνουν στις 14.00.
 • Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
 • Διακρίσεις, έπαθλα: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. – Στους πρώτους νικητές -τριες θα απονεμηθούν κύπελλα. – Στους πρώτους, δεύτερους και τρίτους νικητές -τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. – Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα μοναδικό σε μέγεθος και βάρος. – Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετάσχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.
 • Κατηγορίες ανδρών και γυναικών: <=29, <=29, 30-39, 30-39, 40-49, 40-49, 50-59, 50+, 60-69, 70+
 • Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση http://www.xanthirunners.gr μέχρι την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ατομικά ή ομαδικά, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, δύο ώρες πριν από την εκκίνηση στην αφετηρία στη γραμματεία του αγώνα. Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία, θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμού τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα εγγραφών και ενδεχομένως να μην υπάρχει η δυνατότητα παροχής τεχνικής μπλούζας και σακιδίου πλάτης.
 • Συμβολικό κόστος συμμετοχής δέκα ευρώ και περιλαμβάνει: ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, τεχνικό μπλουζάκι, σακίδιο πλάτης, δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά), νερά, ισοτονικά, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα. Μέρος των εσόδων από τη συμμετοχή των αθλητών-δρομέων θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη συλλόγων, ομάδων, οργανώσεων, που έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας.
 • Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους: 1. Mε κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα (Αριθμός Λογαριασμού: 549/545260-07, ΙΒΑΝ: GR5401105490000054954526007). Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή. 2. Χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal.
 • Υγειονομική κάλυψη: Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν από τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
 • Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 3,5ο χιλ., στο 7ο χιλ., 9,5ο χιλ., στο 12ο χιλ και στον τερματισμό.
 • Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
 • Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης. Μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 11ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Γι’ αυτό τον λόγο οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 • Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 από 10.00 έως 14.00 και από 17.00 έως 20.00 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 από 08.30 έως 10.00.
 • Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν-παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
 • Πληροφορίες: http://www.xanthirunners.gr, xanthirunners@gmail.com.
 • Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Πυργελής 6978 556999, Λεωνίδας Ξανθόπουλος 6974 955817, Σεραφείμ Βασιλειάδης 6977 079501, Απόστολος Πολυμένης 6937 219384 (οικονομικά θέματα).

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

 

Σχετικά άρθρα

Η ατζέντα της ημέρας

Super User

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κ.Κ.Ε. και Κ.Ν.Ε. για τη Γάζα

Super User

Βιωματική ομάδα αυτογνωσίας και φέτος στο Ι.Θ.Τ.Π.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies