INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανάληψη ευθύνης για τα τρία χτυπήματα στην Ξάνθη

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα τρία χτυπήματα στην Ξάνθη, το πρώτο στις 14 Νοέμβρη 2017 στα γραφεία των “Ελλήνων Συνέλευσης”, το δεύτερο στις 16 Δεκέμβρη 2017 στα κεντρικά της εταιρίας Security G4S και το τρίτο στις 3 Φεβρουαρίου 2018 στην Ε.Α.Α.Σ. (Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού) Ξάνθης. Εδώ να σημειώσουμε πως τα δύο τελευταία αποκρύφτηκαν επιμελώς από όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της πόλης.

Στην πρώτη περίπτωση αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι το γεγονός ότι ελάχιστη σημασία δίνουμε σε γραφικές καρικατούρες τύπου Σώρρα ή άλλων επίδοξων εθνικών σωτήρων. Απλώς διαμηνύουμε- προειδοποιούμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συντηρητικό, εθνικιστικό θύλακα να εξαπλωθεί και να σηκώσει κεφάλι.

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον τομέα των Security και γενικότερα των συστημάτων ασφαλείας. Εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα εργολαβιών, μικρών η μεγάλων. Μεγάλων όπως ανεφοδιασμούς τραπεζών, εξοπλισμό φυλακών και στρατοπέδων συγκέντρωσης ή ακόμα και η χρήση τους σαν ιδιωτικούς στρατούς από οποιονδήποτε μπορεί να πληρώσει το κατάλληλο αντίτιμο. Μικρών όπως οι κάμερες που φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους (πλατείες, δρόμους, πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους). Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι όσο αυτή η μόδα θα εντείνεται, άλλο τόσο θα εντείνονται και οι επιθέσεις απέναντι της.
Στην τρίτη περίπτωση, η Ε.Α.Α.Σ. μια φωλιά από ξεπεσμένους στρατόκαυλους που σαν οργάνωση πρωτοστάτησε σε όλη την χώρα στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για το λεγόμενο “Μακεδονικό” ζήτημα. Στο παρασκήνιο του πρώτου συλλαλητηρίου υπήρξε η επίθεση και ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια από ομάδα φασιστών που αποσπάστηκαν από το σώμα της συγκέντρωσης (σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις σε άλλη συγκυρία, χωρίς την πολιτική κάλυψη όλου του υπόλοιπου εθνικιστικού όχλου και την αποφασιστική συνδρομή της αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια), καθώς και οι συλλήψεις των πέντε αντιφασιστών στην πορεία που ακολούθησε την επόμενη μέρα. Όσον αφορά το ζήτημα του “Μακεδονικού” αυτό καθ’ αυτό, πολλά μπορούν να ειπωθούν και να αναλυθούν. Ωστόσο η ουσία συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι είμαστε ξεκάθαρα εχθρικοί τόσο στα αμερικανόφερτα νεοφιλελεύθερα σχέδια (χωρίς να σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι άμοιρη ευθυνών) στρατηγικής και ανάπτυξης του κεφαλαίου στα Βαλκάνια, όσο και στον εθνικιστικό παροξυσμό που προσπαθεί να μας πείσει ότι εναντιώνεται σε αυτά, στη πραγματικότητα παίζοντας τον ρόλο που του αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτόν του αποπροσανατολισμού. Το ζήτημα του πολέμου δεν ήταν ποτέ εθνικό, τα διεθνή συμφέροντα των αστικών τάξεων συγκρούονται και όταν οι ανταγωνισμοί δεν μπορούν να διευθετηθούν μέσω διπλωματικών λύσεων, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι μονόδρομος. Εμείς απο τη θέση μας είμαστε πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και των εξεγερμένων που μάχονται όχι για αλυτρωτικά όνειρα αλλα για την επιβίωση τους και την κατάλυση των υφιστάμενων κοινωνικών συσχετισμών, την Επανασταση, είτε αυτοί είναι στη Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική, στα Βαλκάνια.
Δεν πιστεύουμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα που σκοτώνει, κλέβει, δολοφονεί, επιφέρει σύγχρονο φασισμό, επιφέρει ρατσισμό, επιφέρει πολέμους στις ζωές μας. Δεν πιστεύουμε σε ένα σύστημα που συντρέχει τις τράπεζες εξαιτίας των λαθών τους, την ίδια ώρα που άνθρωποι λιμοκτονούν απο την πείνα.
Καμιά εναλλάκτική διαχείρηση του καπιταλισμού δεν έχει μέλλον, μόνη διέξοδος μια οργανωμένη ακυβέρνητη κοινωνία.

Άρση του κατ’ οίκον περιορισμού με βραχιολάκι του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Αντιφασιστική επαγρύπνηση μέχρι να κοπάσει το εθνικιστικο καρναβάλι.

Αντιφασιστική Οργή

 

Σχετικά άρθρα

Αντιπολεμική εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. Ξάνθης

Super User

Ερώτηση Ζεϊμπέκ για τη “ΜΑΪ-ΤΕΞ”

Super User

Καλέσματα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. και του ΠΑΜε Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies