INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Ξανθιώτισσα ξεπούλησε ενθύμια για να βοηθήσει φαντάρο

Η παρακάτω είδηση αποκαλύπτει σε τι άβυσσο κοινωνικής καταστροφής έχουν οδηγήσει τον λαό μας οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠαΣοΚ και τώρα ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, που για να ικανοποιήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, εξοντώνουν οικονομικά τους φαντάρους και τη λαϊκή οικογένεια μέσω της υποχρεωτικής στράτευσης, ενώ εντείνουν τους όρους εργασιακής εκμετάλλευσης.

Το τελευταίο ενθύμιο που είχε από τη μητέρα της, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, αναγκάστηκε να πουλήσει η Κ.Μ. για να πάρει από ενεχυροδανειστήριο της Ξάνθης κάτι λιγότερο από 70 ευρώ, ώστε να καλύψει τα πρώτα έξοδα του νεαρού ανιψιού της που παρουσιάζεται φαντάρος.

Η μέσης ηλικίας γυναίκα, άνεργη επί οκτώ χρόνια, σύμφωνα με το “thrakitoday”, κατοικεί σε οικισμό της Ξάνθης μαζί με τον αδελφό της και τα δύο της ανίψια αλλά αδυνατεί -μην έχοντας εισοδήματα- να τα βγάλει πέρα, με αποτέλεσμα να ζει με δανεικά, φέσια και υποχρεώσεις που δεν μπορεί να καλύψει.

Το πρωί της Δευτέρας αναγκάστηκε να μεταβεί σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, έχοντας στα χέρια της τα σκουλαρίκια που φορούσε η μητέρα της όταν πέθανε και ήταν το μόνο ενθύμιο που είχε από την ίδια. «Τα έδωσα για 70 ευρώ» εξιστορεί η Κ.Μ. και ξεσπά, ενώ λίγο αργότερα διευκρινίζει πως τα χρήματα τα χρειαζόταν για να στείλει τον ανιψιό της φαντάρο σήμερα, που ζει μαζί της, ώστε να μπορέσει να καλύψει τα πρώτα του έξοδα αλλά και να αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης.

«Γράφτηκα πριν από οκτώ χρόνια ως άνεργη και αυτό πλέον είναι σφραγίδα στο μέτωπό μου, είμαι άνεργη. Όταν μου έδωσαν οι νοσοκόμες τα σκουλαρίκια της μητέρας μου παρακαλούσα τον Θεό να μπορέσω να τα κρατήσω. Έτσι όμως έπρεπε να γίνει και πήγα σήμερα να τα δώσω για 70 ευρώ» προσθέτει η ίδια, για να συμπληρώσει πως αυτό που ζητά είναι μια δουλειά είτε για την ίδια είτε για κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς της ώστε να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες. «Δεν είμαι ζητιάνα, μια δουλειά θέλω να μου δώσουν» διευκρινίζει.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η εν λόγω οικογένεια στο παρελθόν είχε βρεθεί σε εξίσου δυσάρεστη θέση, μιας και επί σειρά ετών δεν μπορούσε να βγάλει άδεια για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να ζει στο σκοτάδι, ενώ μετά την τότε προβολή του προβλήματος δόθηκε τελικώς λύση.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους, να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, τον φαντάρο, ως αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας, αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα κοινωνικής ανατροπής και απελευθέρωσης. Θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών-δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του φαντάρου-πολίτη με στολή, το κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό. Η πλατιά από τα κάτω ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανεξάρτητα εθνικότητα, φυλή, θρήσκευμα, για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Είναι μια επιλογή ενάντια σε Ε.Ε. και Ν.Α.Τ.Ο.

Αντιπαλεύοντας τη νέα τάξη πραγμάτων, τον αδίστακτο αστικό κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

πηγή: Δίκτυο “Σπάρτακος”

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Αύγουστο

Super User

Συνεδριάζει ο φορέας διαχείρισης του γηροκομείου Ξάνθης

Super User

“Ευχαριστήρια επιστολή” και απαντήσεις Παραστατίδη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies