INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Για το φετινό “λαχείο της αγάπης” του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης

Για την κυκλοφορία του φετινού “λαχείου της αγάπης” και για τις δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ενημερώνει αναλυτικά το ακόλουθο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος:

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπαραστάτες και συνεργάτες,

εδώ και πολλά έτη στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων, την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάρων (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό.

Όπως κάθε χρόνο -ιδιαίτερα αυτή την εποχή- σας τονίζουμε ότι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από αυτά που προαναφέραμε συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς, αφού από τον Οκτώβριο του 2015 ξεκινά η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά του μυελού των οστών. Ο σύλλογός μας ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν υπήρχαν και θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το κράτος. Αντίθετα, βασίζεται και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

Το 2015 αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά για την «αγάπη». Συμπληρώθηκαν 40 έτη προσφοράς (1975-2015) και εξακολουθούμε να είμαστε για δωδέκατη συνεχή χρονιά (2003-2014) ο πρώτος σύλλογος σε προσφορά με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη του προσέφεραν και ξεπέρασαν για το 2014 και πάλι το φράγμα των 6.000 φιαλών αίματος ετησίως σταματώντας στις 6.115, ενώ συνολικά στα 40 έτη λειτουργίας μας έχουμε ξεπεράσει τις 120.000 φιάλες αίματος!

Φέτος για ακόμη μια χρονιά κυκλοφορεί το λαχείο του συλλόγου μας, με κόστος λαχνού το ένα ευρώ και δώρα ένα μηχανάκι 125cc, ένα ηλιακό θερμοσίφωνα αξίας περίπου 800,00€, μία τετραήμερη φιλοξενία για δύο άτομα σε ξενοδοχείο στο Πήλιο, ένα σετ επίπλων (κρεβάτι, κομοδίνο, ντουλάπα), δύο ποδήλατα επώνυμων εταιρειών, μία δωροεπιταγή αξίας 250,00€ από την “Forthnet” και μια δωροεπιταγή αξίας 200,00€ από το κατάστημα βρεφικών ειδών “Λητώ”, δηλαδή συνολικά οκτώ δώρα με την ευγενική συμπαράσταση των χορηγών μας. Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης  του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 27 Οκτωβρίου του 2015 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.

Το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης είναι εδώ για τέταρτη συνεχή χρονιά. Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2015 συνολικά τρεις κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία, ανάλογα με τα λαχεία που έχει αναλάβει ο κάθε φορέας να διαθέσει και με τα κάτωθι ποσοστά: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη» με ποσοστό 62,5%, Γηροκομείο Ξάνθης « Ο Μέγας Βασίλειος» με ποσοστό 25% και Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» με ποσοστό 12,5%.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι δεν έγινε κάλεσμα και σε άλλους φορείς για τη συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Λαχείο, πέρα από το γηροκομείο μας και την Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης», διότι πρώτα και κύρια είναι αυξημένες οι ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για το τρέχον έτος λόγω υποχρεωτικής μεταστέγασής του σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Ο δήμος Ξάνθης με τα νέα έργα που γίνονται στην πλατεία διοικητηρίου και στο δημοτικό πάρκινγκ, θεωρεί ότι πρέπει να μετακομίσουμε από εκεί. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό προϋποθέτει κάποια παραπάνω κονδύλια τα οποία δεν είχαν υπολογιστεί στον ετήσιο προϋπολογισμό μας. Ταυτόχρονα, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το φιλανθρωπικό έργο της Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης» λόγω της έντονης οικονομικής αλλά και επισιτιστικής κρίσης, έπρεπε να διατεθούν ακόμα περισσότερα κονδύλια τα οποία μόνο μέσω του κοινωνικού λαχείου μπορούν να εξευρεθούν. Εξάλλου οι «γυναίκες» με το έργο τους στηρίζουν και τους άλλους φορείς όπως τον Ερυθρό Σταυρό, το πρώην Ψυχολογικό Κέντρο το οποίο έγινε δημόσιος φορέας και δεν μπορεί πλέον να συμμετάσχει στις κληρώσεις μας, και την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης την οποία στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κυρίως με βρεφικά γάλατα. Το γηροκομείο της πόλης μας χρειάζεται ακόμη περισσότερη οικονομική ανάσα για τη χρονιά που διανύουμε λόγω των γνωστών χρόνιων οικονομικών του προβλημάτων. Για τους παραπάνω κυρίως λόγους επιλέχτηκε μόνο για φέτος η συμμετοχή των τριών φορέων που προαναφέραμε.

Σας παρακαλούμε για μια ακόμη χρονιά να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Δεν ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ, να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη προκειμένου να διατεθούν και πάλι με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων.

Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων, πενταμελής οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής :

  • Πρόεδρος: Φωτιάδης Νικόλαος, Στρατηγός Ε.Α.
  • Αντιπρόεδρος: Κιούση Σιούτη Κυριακή, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.
  • Γραμματέας: Καράνταη Ιρφάν, Β’ αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επί των οικονομικών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η αγάπη».
  • Μέλος: Νασσόπουλος Χαράλαμπος, ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».
  • Μέλος: Αποστολίδου Βασιλική, οικονομική διαχειρίστρια της Επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης».

Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Φωτούλα Καναβούρη, Αρ. Πράξης 403/22-06-2015 (Βενιζέλου 102, Ξάνθη).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουν ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εθελοντές από το σύλλογο της «αγάπης» προκειμένου να σας ζητήσουν τη βοήθεια και την συνεισφορά σας όπως κάθε χρόνο. Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης μπορείτε αν το επιθυμείτε να καταθέσετε το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς, στον λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861, αναφέροντας την επωνυμία σας και σημειώνοντας το Α.Φ.Μ. σας, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς.

“Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει”.

 

Σχετικά άρθρα

Διήμερο σεμινάριο ψυχοδράματος στην Ξάνθη

Super User

Το συνέδριο-σεμινάριο μητρικού θηλασμού στην Ξάνθη

Super User

Ο φετινός “ραδιομαραθώνιος αγάπης” για το γηροκομείο Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies