INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Α.Μ.-Θ. για τον Έβρο

Τον κίνδυνο δημιουργίας σοβαρών προβλημάτων τον προσεχή χειμώνα στον Έβρο αν καθυστερήσει κι άλλο η αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες αναχωμάτων, αναδεικνύει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την ακόλουθη επερώτηση προς την Περιφέρεια που κατέθεσε ο επικεφαλής της Χρήστος Τρέλλης:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων τον προσεχή χειμώνα στον Έβρο, αν συνεχιστεί η καθυστέρηση για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες αναχωμάτων. Επίσης δικαιολογημένες είναι και οι ανησυχίες των αγροτών του Έβρου, που ενώ φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, τα ρήγματα στα αναχώματα του Έβρου, Άρδα και του Ερυθροποτάμου, που προκάλεσαν οι πλημμύρες του χειμώνα, να παραμένουν ανοιχτά και οι περιουσίες των αγροτών στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κατανοεί την οργή των αγροτών που τα χωράφια τους “μπαζώθηκαν” στις πρόσφατες πλημμύρες και οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης χρονοτριβούν απαράδεκτα, με αποτέλεσμα να μείνουν ακαλλιέργητα και να πάει χαμένη μια ολόκληρη χρονιά.

ΕΠΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ο κ. περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες ,

  • Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα τα αναχώματα των ποταμών Έβρου , Άρδα και Ερυθροποτάμου.
  • Τι πρωτοβουλίες έχει λάβει συγκεκριμένα για την αποκατάσταση των αναχωμάτων
  • Εάν έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για τις αποκαταστάσεις
  • Εάν έχει έρθει σε επαφή με αντίστοιχο υπουργείο, τι δεσμεύσεις δόθηκαν
  • Πώς δεσμεύεται ο ίδιος να τοποθετηθεί απέναντι στους αγρότες φτάνοντας πλέον στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

 

Σχετικά άρθρα

Τούρκοι τουρίστες «βούλιαξαν» τη Λέσβο

Super User

ΕλΣτατ: Μειώθηκαν κατά 31% οι οικοδομικές άδειες τον Ιούλιο

Super User

Το «5ο Δεκαήμερο Αγώνα» στις Σκουριές

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies