Τη σχετική εντολή έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών Ελευθέριος Μιχαηλίδης, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες που έκαναν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προσφύγων. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το τελευταίο διάστημα καταγγέλθηκαν τουλάχιστον 15-20 κρούσματα από πρόσφυγες στις Μ.Κ.Ο. και ακολούθως στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης που κίνησε τη διαδικασία της έρευνας, αναθέτοντάς την στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ.
Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής του Έβρου διενήργησαν τον τελευταίο καιρό βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης Σύρων προσφύγων, τους οποίους προηγουμένως έκλεψαν ή λήστεψαν, αφαιρώντας χρήματα κι άλλα προσωπικά αντικείμενα που είχαν πάνω τους.
Στην παραγγελία του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της ληστείας, της κλοπής κι ό,τι άλλο προκύψει από την έρευνα. Η υπόθεση κινήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου υπάγεται η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
πηγή: newsbeast