Κόλαση για τα παιδιά η ζωή στη «σύμμαχο της δύσης» Σαουδική Αραβία

Μια πραγματική κόλαση είναι η ζωή των παιδιών στη Σαουδική Αραβία, καθώς η μεταχείρισή τους γίνεται με μεσαιωνικές πρακτικές και σε συνθήκες σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού. Αυτό προκύπτει από όσα αναφέρει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ο.Η.Ε., η οποία εξέτασε κατά πόσο το βασίλειο συμμορφώνεται με τη σύμβαση του οργανισμού που προστατεύει τους ανήλικους.

Μεταξύ άλλων οι ειδικοί του Ο.Η.Ε. εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία» για το γεγονός ότι το Ριάντ «εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τα κορίτσια ως πολίτες με πλήρη δικαιώματα και κάνει σοβαρές διακρίσεις σε βάρος τους νομικά και πρακτικά, ενώ τους επιβάλλει ένα σύστημα ανδρικής κηδεμονίας».

Επίσης, τα παιδιά των σιιτών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων πέφτουν τακτικά θύματα διακρίσεων σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση σε σχολεία και στο δικαστικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον οι έφηβοι άνω των δεκαπέντε ετών δικάζονται σαν ενήλικες και μπορούν να καταδικαστούν σε θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σαουδαραβική νομοθεσία επιτρέπει τον λιθοβολισμό, τον ακρωτηριασμό και τη μαστίγωση παιδιών, ενώ συνήθης είναι επίσης η χρήση της απομόνωσης, η καταδίκη παιδιών σε ισόβια, αλλά και η παρουσία παιδιών σε δημόσιες εκτελέσεις. Η δε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών συχνά δεν θεωρείται έγκλημα, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φαϊχάν αλ Γάμντι, η ποινή του οποίου μειώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος παρότι βίασε, βασάνισε και σκότωσε την πεντάχρονη κόρη του το 2012.

Το σαουδαραβικό καθεστώς ευθύνεται όμως και για το θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων παιδιών στη γειτονική Υεμένη, είτε από τις αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει το Ριάντ στη χώρα αυτή, είτε από τη χρήση του «λιμού» ως τακτική πολέμου.

Υποκρισία της δύσης

Πάντως το «αυτί» του σαουδαραβικού καθεστώτος δεν «ιδρώνει», καθώς αποτελεί στενό σύμμαχο των ιμπεριαλιστών. Ο Μπάνταρ μπιν Μοχάμεντ αλ Αϊμπαν, επικεφαλής της Σαουδαραβικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε στην επιτροπή του Ο.Η.Ε. ότι η σαρία (ο ισλαμικός νόμος) είναι πάνω από οποιονδήποτε άλλο νόμο και σύμβαση, περιλαμβανομένης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παρ’ όλα αυτά πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει την «πολιτική επιθυμία» να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών.

Η αναφορά της επιτροπής του Ο.Η.Ε. αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη βαθιά υποκρισία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών της δύσης, που κάνουν τα στραβά μάτια στην κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, την ώρα που με το ίδιο πρόσχημα εξαπολύουν επεμβάσεις σε άλλες «μη σύμμαχες» χώρες.

Να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία είναι από τις χώρες που πρωτοστάτησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, προκειμένου να ανατραπεί το «βάρβαρο καθεστώς» του Άσαντ…

πηγή: 902

 

Related posts

57 εταιρείες εκπέμπουν το 80% του διοξειδίου του άνθρακα!

Αναλυτικά στοιχεία: 20.400 νεκροί σε τροχαία σε έναν χρόνο στην Ε.Ε.

Μελέτη για παρενέργειες 99 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων κατά της CoViD-19

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα