Αντιδράσεις στη Λήμνο για το νέο στρατιωτικό πεδίο βολής

Αντιδράσεις τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από κατοίκους εγείρουν οι πιέσεις του στρατιωτικού διοικητή του νησιού για τη δημιουργία νέου πεδίου βολής στην επιβαρυμένη από το ζήτημα Λήμνο.

Σύμφωνα με τον τοπικό ραδιοσταθμό FM 100, ο στρατιωτικός διοικητής πιέζει για τη δημιουργία πεδίου βολής και πραγματοποίηση βολών πυροβολικού στη περιοχή «Λουρί» στη νοτιοανατολική Λήμνο. Η πρόθεση αυτή όμως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους ούτε τη δημοτική αρχή ούτε μερίδα κατοίκων του νησιού, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο ταξίαρχος “παραβλέπει την κατάργηση αντίστοιχων βολών που πραγματοποιούνταν στο «Κέρος» πριν από μερικά χρόνια, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν την θαλάσσια περιοχή με την τεράστια ποσότητα βλημάτων που εκτοξεύεται στο βυθό, πόσω μάλλον μιας περιοχής χαρακτηρισμένης «Natura»“.

Ο FM 100 επικοινώνησε με τον δήμο Λήμνου, από όπου ανέφεραν πως το θέμα ήταν να τεθεί προς συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κάτι όμως που δεν έγινε. Η όποια απόφαση θα παρθεί από το αρμόδιο όργανο, αν και από τώρα δηλώνουν πως φαίνεται οι σύμβουλοι να μην βλέπουν θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση του διοικητή της 88 ΣΔΙ.

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης

O στρατός θέλει να μολύνει ακόμη περισσότερο τη Λήμνο κατασκευάζοντας ένα επιπλέον πεδίο βολής.

Το ζήτημα της απειλής των πεδίων βολής για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο η απαίτηση του ταξίαρχου για διεξαγωγή βολών πυροβολικού στη Λήμνο. Η διεξαγωγή των πανάκριβων ασκήσεων με πραγματικά πυρά δεν αποτελεί μόνο σοβαρή απειλή για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για τους κατοίκους.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικά δημοσιεύματα του limnosfm100.gr, βάση φαίνεται πως έχουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες και αναφέρουν πως ο διοικητής της 88 ΣΔι πιέζει για τη δημιουργία πεδίου βολής και πραγματοποίηση βολών πυροβολικού στη περιοχή «Λουρί» στη νοτιοανατολική Λήμνο. Η πρόθεση αυτή όμως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους ούτε τη δημοτική αρχή ούτε μερίδα κατοίκων του νησιού οι οποίοι επισημαίνουν πως ο ταξίαρχος “παραβλέπει την κατάργηση αντίστοιχων βολών που πραγματοποιούνταν στο «Κέρος» πριν μερικά χρόνια οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν την θαλάσσια περιοχή με την τεράστια ποσότητα βλημάτων που εκτοξεύεται στο βυθό, πόσο μάλλον μιας περιοχής χαρακτηρισμένης «Natura»”.

Εμείς απαιτούμε η κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας να κάνει σεβαστή τη θέληση των κατοίκων. Επίσης, απαιτούμε να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

 

Related posts

Ετήσιες μέσες θερμοκρασίες στην Ελλάδα τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Α.Μ.-Θ.

Στοιχεία για τα τροχαία του Μαρτίου στην Π.Α.Μ.-Θ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Δείτε περισσότερα