Πρόκειται για μία φωτογραφική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας γίνονται παρουσιάσεις της φωτογραφικής δουλειάς των συμμετεχόντων και ταυτόχρονη κριτική-συζήτηση γύρω από την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Ο Απρίλιος στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης έχει και συνέχεια, με το τριήμερο συνεχόμενων προβολών όλων των βραβευμένων και πιο αξιόλογων ντοκιμαντέρ του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 20 έως και την Τετάρτη 22 Απριλίου (19.00-23.30).
Τέλος, η κίνηση αποχαιρετά τον Απρίλη με μουσική συναυλία ελληνικής και ξένης μουσικής, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21.00. Οι νεότεροι συμπράττουν με τους παλαιότερους μουσικούς της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, σε μια συναυλία αφιερωμένη στα παλαιότερα και στα νεότερα μέλη του συλλόγου, καθώς και σε όλους τους φίλους που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.