INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Μια γυναίκα κακοποιείται, παρενοχλείται ή απειλείται ανά πέντε λεπτά στη Γερμανία

Κάθε πέντε λεπτά μια γυναίκα στην Γερμανία κακοποιείται, παρενοχλείται ή απειλείται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ, τονίζοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης εξακολουθούν να μην καταγγέλλονται.

Όπως ανέφερε η υπουργός, μόνο κατά το 2017 καταγγέλθηκαν 138.893 περιστατικά. Στο 82% των περιπτώσεων, το θύμα της κακοποίησης ήταν γυναίκα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για το Έγκλημα, ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν οι καταγγελίες ήταν 109.000. Σε ένα βαθμό, εξήγησε η κυρία Τζίφεϊ, η αύξηση αποδίδεται και στο γεγονός ότι στο μεταξύ προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες κακοποίησης, όπως π.χ. ο εξαναγκασμός στην πορνεία. Επιπλέον, στο 70% των περιπτώσεων η κακοποίηση εκφράζεται και με σωματική βία, ενώ σε 147 περιπτώσεις η γυναίκα βρήκε τον θάνατο από τον σύντροφό της. Στο 68% των περιπτώσεων εκείνος που καταγγέλθηκε είναι γερμανός πολίτης.

Η υπουργός Οικογένειας τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου 80% των περιπτώσεων εκτιμάται ότι δεν καταγγέλλονται ποτέ. Σήμερα λειτουργούν 350 χώροι φιλοξενίας, ενώ εξακόσιοι υπάλληλοι απασχολούνται στις αντίστοιχες υπηρεσίες. «Δεν αρκεί», δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι μέχρι το 2020 να διατεθούν στις σχετικές δομές περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι σημαντική θεωρείται η τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο και στην οποία μπορεί κανείς να μιλήσει με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε δεκαεπτά γλώσσες. Έχει μάλιστα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε αυτά τα τηλεφωνήματα να μην εμφανίζονται στην ανάλυση του λογαριασμού των εταιριών τηλεφωνίας.

 

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο ποδήλατο που δεν μπορεί να κλαπεί

Super User

Λιγότερα από τα μισά προσφυγόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο

Super User

Σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις για έναν στους έξι νέους στην Ελλάδα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies