INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η Ελένη Λαφτσή υποψήφια του ΣυΡιζΑ για τον δήμο Κομοτηνής

Μετά την ολοκλήρωση -με μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΣυΡιζΑ- της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου Κομοτηνής, τα αποτελέσματα της κάλπης ανέδειξαν νικήτρια την Ελένη Λαφτσή με ποσοστό 73%, έναντι του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου που συγκέντρωσε το 23% των ψήφων.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡα Κομοτηνής, η Ελένη Λαφτσή ευχαρίστησε  τα μέλη του ΣυΡιζΑ που την εμπιστεύτηκαν και  χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως «μία εσωκομματική διαδικασία που ανέδειξε ότι στον χώρο μας η δημοκρατία λειτουργεί σε όλες τις δομές, μία διαδικασία από την οποία πρέπει να βγούμε πιο σοφοί και πιο δυνατοί» και δήλωσε: «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη στην οποία καλούμε όλους να συστρατευτούν μαζί μας. Αυτή η μάχη αφορά όχι εμάς αλλά όλη την κοινωνία και όλους τους συμπολίτες μας. Η πόλη και οι πολίτες έχουν ανάγκη από μία δημοτική αρχή με ευαισθησία, κοντά στις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, με ενεργητικές πολιτικές, που δεν θα μένει άβουλη, απαθής και πειστικά συνένοχη στις σκληρές πολιτικές που ανέτρεψαν τη ζωή των συμπολιτών μας και ειδικά των νέων ανθρώπων. Έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με όραμα, με σχέδιο, όχι στεγνά τεχνοκρατική, όχι φοβική, μια δημοτική αρχή με προτεραιότητα μία βιώσιμη λειτουργική πόλη που θα σέβεται τον πολίτη και το φυσικό περιβάλλον. Έχει επίσης την ανάγκη μίας δημοτικής αρχής που θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που έλειπαν λόγω ατολμίας, για αναπτυξιακά βήματα στην περιοχή που θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για την νέα γενιά. Έχουμε λοιπόν ένα δύσκολο αγώνα μπροστά μας που τώρα αρχίζει και που έχει πολύ ενδιαφέρον. Εμείς στοχεύουμε όχι μόνο στη δημοτική αρχή, αλλά κυρίως στο να κάνουμε την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδηγούν ολοένα και περισσότερα στρώματα της κοινωνίας μας στην εξαθλίωση και αυτών των δημάρχων που δεν έχουν το πολιτικό ανάστημα να πουν όχι, αλλά πολύ περισσότερο βάζουν πλάτες για να εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές. Ζητάμε και από τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας, να συμπορευτούν μαζί μας, να εμπλουτίσουν αυτόν τον αγώνα με δράσεις και ιδέες και όλοι μαζί να συνεχίζουμε τον αγώνα που τώρα ξεκινά».

Η κα Λαφτσή σημείωσε ότι «ήδη έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εύρεση των ανθρώπων εκείνων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό, ήδη κάποια πρόσωπα έχουν βρεθεί και εστιάζουμε  στους εκπροσώπους της νέας γενιάς, πρόσωπα από κινήματα που να εκφράζουν όλη την κοινωνία έτσι ώστε να κάνουν την μεγάλη ανατροπή στον δήμο Κομοτηνής».  Τέλος, σχετικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της δήλωσε: «Έχω πλήρη συνείδηση ότι απέναντί μας δεν έχουμε απλές παρατάξεις, έχουμε ένα ολόκληρο κράτος. Ένα ΠαΣοΚ και μία Ν.Δ. που έχουν το κράτος στα χέρια τους. Επειδή ακριβώς οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπεύθυνοι για τα δεινά τους είναι αυτοί που άσκησαν αυτές τις πολιτικές, οι οποίοι έχουν αυτή τη στιγμή τα ηνία του δήμου και που επιθυμούν να αναλάβουν πάλι τη διακυβέρνηση αυτής της τοπικής κοινωνίας, πιστεύω ότι ο αγώνας μας θα είναι αποδοτικός και προσοδοφόρος».

Σχετικά άρθρα

Στοχοποίηση σκιτσογράφου για δήθεν αντισημιτισμό

Super User

Ερώτηση του Κ.Κ.Ε. για την ειδική αγωγή

Super User

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies